ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατάστημα Lidl Ρέντη
Φωτο: Lidl

Lidl Ελλάς: Δωρεά 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Τροφίμων για τη σπατάλη τροφίμων

Η Lidl Ελλάς προσφέρει 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Τροφίμων για τη μείωση της σπατάλης και την ενίσχυση κοινωνικών δράσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Lidl Ελλάς προχώρησε σε δωρεά ύψους 30.000 ευρώ προς την Τράπεζα Τροφίμων, ενισχύοντας τη δράση της για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και την κοινωνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων στις 29 Σεπτεμβρίου. 

Η δωρεά στοχεύει στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών του δικτύου της Τράπεζας Τροφίμων, στην ενίσχυση της περιφέρειας και στην επέκταση των ψηφιακών εργαλείων που διευκολύνουν τη διαχείριση των τροφίμων.

Η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων ξεκίνησε το 2022 και περιλαμβάνει τόσο οικονομική ενίσχυση όσο και προσφορά προϊόντων από τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας. 

Τα προϊόντα αυτά, αν και κατάλληλα για κατανάλωση, δεν διατίθενται προς πώληση λόγω παραγόντων όπως η κοντινή ημερομηνία λήξης ή αστοχίες στη συσκευασία. Μέσω αυτής της πρακτικής, η εταιρεία συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς, «Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τοπικές συνέπειες. 

Στη Lidl Ελλάς, πιστεύουμε ότι κάθε τρόφιμο που σώζεται είναι μια πράξη φροντίδας προς τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Η συνεργασία μας με την Τράπεζα Τροφίμων είναι μια απόδειξη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να έχει κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αντίκτυπο κάθε μέρα.»

Οι Τράπεζες Τροφίμων δραστηριοποιούνται σε πόλεις με έντονη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των τροφίμων, υπό την οργάνωση της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας. Εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο FEBA (Federation of European Food Banks), ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές. Η λειτουργία τους βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική προσφορά και ιδιωτικές δωρεές, χωρίς κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Με τη νέα δωρεά, η Lidl Ελλάς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και συστηματική κοινωνική προσφορά, στηρίζοντας δράσεις με πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες:

corporate.lidl.gr

linkedin.com/company/lidl-hellas

facebook.com/lidlgr

instagram.com/lidl_hellas

youtube.com/lidlhellas

tiktok.com/@lidlhellas

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσ/νίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με δήμαρχο Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Συζήτησαν για μεγάλα ζητήματα της πόλης και τα εμβληματικά έργα. Αντάλλαξαν δώρα: τρίλιζα και το βιβλίο "Ιθάκη" με αφιέρωση.
Εργάνη πλήκτρο πληροφορικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Νέο σύστημα για διαφάνεια στην εργασία και αξιόπιστη ασφάλιση

Στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 15/1/2026 ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα ψηφιακά έργα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και «ΑΡΙΑΔΝΗ», που διασυνδέουν απασχόληση και ασφάλιση. Πλήρης λειτουργία του συστήματος στις 16/2/2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι 14 για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, έρευνα για οικονομική ζημιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς του Δημοσίου. Η ποινική μεταχείρισή τους εκκρεμεί.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
αλιεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα για αλιευτικό τουρισμό: Εργαλεία σε αλιείς για βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα «Αλιευτικός Τουρισμός & Κλιματική Αλλαγή» ενισχύει τους επαγγελματίες αλιείς, προωθώντας υπεύθυνες, καινοτόμες πρακτικές για τη βιωσιμότητα και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκαν ομάδες λαθρεμπορίου τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Η αστυνομία εξάρθρωσε δύο ομάδες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική. Σε επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και καπνός, ηλεκτρονικά τσιγάρα, χρήματα και όπλα.