ΓΔ: 2360.36 0.62% Τζίρος: 206.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:44
Κατάστημα Lidl Ρέντη
Φωτο: Lidl

Lidl Ελλάς: Δωρεά 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Τροφίμων για τη σπατάλη τροφίμων

Η Lidl Ελλάς προσφέρει 30.000 ευρώ στην Τράπεζα Τροφίμων για τη μείωση της σπατάλης και την ενίσχυση κοινωνικών δράσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Lidl Ελλάς προχώρησε σε δωρεά ύψους 30.000 ευρώ προς την Τράπεζα Τροφίμων, ενισχύοντας τη δράση της για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και την κοινωνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων στις 29 Σεπτεμβρίου. 

Η δωρεά στοχεύει στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών του δικτύου της Τράπεζας Τροφίμων, στην ενίσχυση της περιφέρειας και στην επέκταση των ψηφιακών εργαλείων που διευκολύνουν τη διαχείριση των τροφίμων.

Η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων ξεκίνησε το 2022 και περιλαμβάνει τόσο οικονομική ενίσχυση όσο και προσφορά προϊόντων από τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας. 

Τα προϊόντα αυτά, αν και κατάλληλα για κατανάλωση, δεν διατίθενται προς πώληση λόγω παραγόντων όπως η κοντινή ημερομηνία λήξης ή αστοχίες στη συσκευασία. Μέσω αυτής της πρακτικής, η εταιρεία συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς, «Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τοπικές συνέπειες. 

Στη Lidl Ελλάς, πιστεύουμε ότι κάθε τρόφιμο που σώζεται είναι μια πράξη φροντίδας προς τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Η συνεργασία μας με την Τράπεζα Τροφίμων είναι μια απόδειξη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να έχει κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αντίκτυπο κάθε μέρα.»

Οι Τράπεζες Τροφίμων δραστηριοποιούνται σε πόλεις με έντονη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των τροφίμων, υπό την οργάνωση της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας. Εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο FEBA (Federation of European Food Banks), ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές. Η λειτουργία τους βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική προσφορά και ιδιωτικές δωρεές, χωρίς κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Με τη νέα δωρεά, η Lidl Ελλάς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και συστηματική κοινωνική προσφορά, στηρίζοντας δράσεις με πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες:

corporate.lidl.gr

linkedin.com/company/lidl-hellas

facebook.com/lidlgr

instagram.com/lidl_hellas

youtube.com/lidlhellas

tiktok.com/@lidlhellas

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη» ζητά ανάκληση της απέλασης του Γ. Βασίλη Γιαϊλαλί

Ο Δημήτρης Νατσιός της «Νίκης» ζήτησε την ανάκληση της απέλασης του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, Έλληνα ποντιακής καταγωγής που διώκεται από το τουρκικό καθεστώς, καλώντας την κυβέρνηση να τον αντιμετωπίσει ως πολιτικό πρόσφυγα.
Ομιλητής στο Μνημείο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέρμη: Εκκίνηση εκδηλώσεων για Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας στις 15/2

Ο Δήμος Θέρμης ανέλαβε τον τίτλο «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026», παρουσιάζοντας 48 δράσεις που ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου με τελετή έναρξης και ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στη νεολαία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος 26χρονος για υπόθεση βιασμού ανηλίκου και βιντεοσκόπησης

Στις φυλακές οδηγείται 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 15χρονου και παράνομη βιντεοσκόπηση. Το Δικαστικό Συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα υπέρ της προσωρινής κράτησης.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδιαγγειακά: 1,7 εκατ. θάνατοι ετησίως στην ΕΕ, κόστος 282 δισ. ευρώ

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις παραμένουν η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ, με 1,7 εκατ. θανάτους ετησίως και κόστος 282 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου, με επιβαρυντικούς παράγοντες κάπνισμα, παχυσαρκία και ρύπανση.
Κώστας Γαβράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Κώστα Γαβρά με αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Λαμπράκη

Ο Κώστας Γαβράς συναντήθηκε με αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη και άκουσε τις προσωπικές αφηγήσεις τους στα 93α γενέθλιά του, στη διάρκεια τελετής για τοποθέτηση του «Δείκτη Μνήμης» στο Σημείο Ζ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, λεία άνω των 400.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διέπραξε δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με λεία πάνω από 400.000 ευρώ. Συνελήφθησαν 12 άτομα στη Ημαθία και οδηγήθηκαν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.