ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φωτό: Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες/Πειραιώς

Πειραιώς: Συνεχίζει για 3η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες

Η δράση υλοποιείται με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια ως εκπαιδευτικό συντελεστή, με μαθήματα που πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της.

Η Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνουν τη συνέχιση της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, μιας δράσης που ξεκίνησε το 2023 και αποσκοπεί στην ανάπτυξη, μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, νέων δεξιοτήτων για τις γυναίκες πρόσφυγες και τις αιτούσες άσυλο. 

Η δράση υλοποιείται με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια ως εκπαιδευτικό συντελεστή, με μαθήματα που πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της. Σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησής της, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδίκευσης για απασχόληση σε θέσεις ξενοδοχειακής υπαλλήλου, βοηθού κουζίνας και σερβιτόρας κατά τη διάρκεια του έτους 2025. 

Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» της Πειραιώς και εντάσσεται στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων. Τα τελευταία δύο χρόνια, στους κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες, συμμετείχαν 121 γυναίκες, αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που ενισχύουν την προοπτική απασχόλησής τους στον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα.

Η επιτυχία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το 2023 και το 2024, αναδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο του προγράμματος. Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα της Ακαδημίας που ολοκληρώθηκε κατά το έτος 2024, αποφοίτησαν 84 συμμετέχουσες, εκ των οποίων το 40,5% εξασφάλισε εργασία στον τομέα του τουρισμού.

Η διαρκής δέσμευση της Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει την κοινή πεποίθηση στη δυνατότητα κάθε γυναίκας να ξεπερνάει τα εμπόδια και να διαμορφώνει το μέλλον της σε συνθήκες αξιοπρέπειας και σεβασμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://odyssea.com/en/refugee-women-academy/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Στηρίζει τη σταθερότητα Λιβάνου πριν τη λήξη της εντολής των κυανόκρανων

Ο Ζαν-Πιερ Λακρουά, αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, επανέλαβε στη Βηρυτό τη δέσμευση του ΟΗΕ στη σταθερότητα του Λιβάνου, ενώ ευχαρίστησε τις χώρες που στηρίζουν την UNIFIL, λίγο πριν λήξει η εντολή της.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση για αποτροπή καταστροφής σε Σαουδική Αραβία και Υεμένη

Ο ΟΗΕ καλεί Σαουδική Αραβία και Υεμένη να αποτρέψουν νέα καταστροφή μετά τις επιθέσεις των Χούθι στο Ριάντ, με τον Φόλκερ Τουρκ να τονίζει πως η συνέχιση των μαχών φέρνει μόνο περισσότερη δυστυχία και θύματα.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, που αποκάλεσε «επικίνδυνη κλιμάκωση» ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ. Την ευθύνη φέρει η Ansarallah (Χούθι), υποστηριζόμενη από το Ιράν.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ-Ελλάδα: Καταδίκη Χούθι και έκκληση για λύση στην Υεμένη και ασφάλεια Ερυθράς Θάλασσας

Η Ελλάδα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση συγκρούσεων στην Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα, καταδικάζοντας τις επιθέσεις των Χούθι. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.