ΓΔ: 1672.13 1.82% Τζίρος: 141.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Βράβευση της Helleniq Energy για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον

Από το 2022 μέχρι και σήμερα, η HELLENiQ ENERGY υλοποίησε σειρά δράσεων που περιλάμβαναν την εκπόνηση μελετών και την πραγματοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Βραβείο στην HELLENiQ ENERGY για την προσφορά της στο πλαίσιο του θεσμού των «Αναδόχων Αποκατάστασης και Αναδάσωσης» καμένων δασικών εκτάσεων, απένειμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ανδρέα Σιάμισιη, ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε , στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από το 2022 μέχρι και σήμερα, η HELLENiQ ENERGY υλοποίησε σειρά δράσεων που περιλάμβαναν την εκπόνηση μελετών και την πραγματοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, σε δασικές εκτάσεις που είχαν καταστραφεί από μεγάλες πυρκαγιές. στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας στη Δυτική Αττική, στη Βαρυμπόμπη Αττικής, στο Σχίνο Κορινθίας, καθώς και στη Ραπεντώσα Μαραθώνα, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο 2025.

Τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχει παραδώσει η ΗELLENiQ ENERGY είναι οικολογικά, με τα υλικά των κατασκευών να προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα καμένα δέντρα της κάθε περιοχής.

Παράλληλα, η HELLENiQ ENERGY, σε συνέχεια της αναδάσωσης που πραγματοποίησε στην Πηγή Νερού Καρακαντά στην Πεντέλη, σε μία έκταση 170 στρεμμάτων και σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, θα προχωρήσει σε νέες αναδασώσεις στο Πεντελικό Όρος τον Οκτώβριο του 2025.

Κατά την απονομή του βραβείου στην ΗELLENiQ ENERGY, ο κ. Σιάμισιης, δήλωσε: 

«Η υποχρέωση όλων μας είναι να βοηθούμε στη πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστροφικών φυσικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα μας. Χρειάζεται όμως και η συνδρομή μας στην διαχείριση και, όπου είναι δυνατόν, αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος όταν συμβαίνουν οι φυσικές καταστροφές. Σαν Εταιρία βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στις αρχές και τους συμπολίτες μας. 

Σε στενή συνεργασία με το υπουργείο, τις Υπηρεσίες και τους αρμόδιους Φορείς, υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια σειρά αντιδιαβρωτικών έργων για την αποκατάσταση άνω των 6 εκατ. στρεμμάτων καμένων δασικών εκτάσεων, με ταχύτητα, ώστε να μειώσουμε τις δευτερογενείς επιπτώσεις και να βοηθηθεί η φυσική αναγέννηση του οικοσυστήματος. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συνεχίσουμε τα έργα αναδάσωσης στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης. Είναι μια προσφορά στη κοινωνία, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας που διαχρονικά χαρακτηρίζει την HELLENiQ ENERGY.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μέτρα σχεδιάζονται στη Δυτική Ελλάδα για τους φυσικούς κινδύνους

Σειρά μέτρων για την αύξηση της αντοχής περιοχών της Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή και σε φυσικούς κινδύνους, σχεδιάζει η Περιφέρεια, μέσω συμμετοχής της σε διασυνοριακό έργο.
papastavrou, παπασταυρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Εκπληκτικά αποτελέσματα με τον θεσμό του Αναδόχου Αναδάσωσης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών, βραβεύτηκαν η Κυπριακή Δημοκρατία και οι 28 ανάδοχοι που συνέβαλαν στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των δασών.