ΓΔ: 2442.09 1.91% Τζίρος: 106.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:38
Από αριστερά: ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και η κα Βασιλική - Ζαφειρία Υψηλάντη, Ιδρύτρια & Ιδιοκτήτρια της MANTILITY, κατά την τελετή εγκαινίων.

Πειραιώς: Στήριξη του πολιτιστικού πολυχώρου EPÀRCHÎA στην Καβάλα

«Στην Πειραιώς, είναι  βαθιά μας πεποίθηση πως ο Πολιτισμός είναι βασική παράμετρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας χώρας» τόνισε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, υποστήριξε τη δημιουργία του πολιτιστικού πολυχώρου EPÀRCHÎA από την εταιρία MANTILITY στην Καβάλα.

Το EPÀRCHÎA αποτελεί έναν νέο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους πολιτιστικό πολυχώρο, σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί ως ζωντανός πυρήνας πολιτιστικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης. Μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει να ενισχύσει τη σχέση της νέας γενιάς και της τοπικής κοινωνίας με την τέχνη, τη γνώση και τη δημιουργική έκφραση.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου με αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Πρόδρομου Καβάλας π. Ηλίας Κωνσταντινίδης, παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής, κ. Γεώργιος Δαλακούρας, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και εκ μέρους της Πειραιώς ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, καθώς και στελέχη της Τράπεζας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, ανέφερε: «Στην Πειραιώς, είναι  βαθιά μας πεποίθηση πως ο Πολιτισμός είναι βασική παράμετρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας χώρας. Προάγει τη διάχυση των ιδεών και της γνώσης, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αισθητική ευαισθησία, την κοινωνική συνοχή, αλλά και την οικονομική δραστηριότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Equall - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» που υλοποιούμε, υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες όπως το EPÀRCHÎA που πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα είναι ένας χώρος αναφοράς, ο οποίος θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ξεχωριστή πολιτισμική ταυτότητα της Καβάλας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας».

Με τη στρατηγική συνεργασία της MANTILITY, η Πειραιώς φιλοδοξεί μέσα από το EPÀRCHÎA, να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία της Καβάλας, αναπτύσσοντας από κοινού δράσεις στους παρακάτω άξονες:

  • Εκπαίδευση και καλλιτεχνική έκφραση, μέσω εργαστηρίων, σεμιναρίων και δημιουργικών δράσεων.
  • Ενίσχυση της νέας γενιάς, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων και αυτοέκφραση.
  • Βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτισμού, με δράσεις που αφήνουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.
  • Δημιουργία νέων προοπτικών απασχόλησης και ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα στο EPÀRCHÎA θα αναπτυχθούν μια σειρά από πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, φωτογραφία, μουσική, θέατρο), εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και νέες, σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων (softskills, πολιτιστική επιχειρηματικότητα), διαδραστικές δράσεις σύνδεσης της κοινότητας με τον πολιτισμό και ειδικά προγράμματα ενδυνάμωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαδημία Αθηνών: Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για αναβάθμιση

Με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030, η Ακαδημία Αθηνών θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές της, βελτιώνοντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και περιβάλλοντα χώρο για την προώθηση της επιστήμης και του πολιτισμού.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Εδρών UNESCO της Ελλάδας

Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η 1η Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Astir Egnatia, με συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, με πρωτοβουλία του ΔΠΘ και σημαντικούς συνδιοργανωτές.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 5 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO με συμμετοχή επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο τη συνεργασία και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Θεσμική αναβάθμιση για τις παραστατικές τέχνες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών υπό την Υπουργό Παιδείας. Συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα της Σχολής και θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και προγραμμάτων.
Σημαίες Κύπρου Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αδελφοποίηση σχολείων στη Θεσσαλονίκη ενώνει Ελλάδα και Κύπρο

Αδελφοποίηση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου Κύπρου δημιουργεί «γέφυρα» φιλίας, γνώσης και πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με κοινές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.
Κομοτηνή κέντρο δρόμος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μαθητές στην Κομοτηνή σχεδίασαν εφαρμογή για τα μνημεία της πόλης

Μαθητές του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ Κομοτηνής δημιούργησαν τη διαδραστική εφαρμογή "KomoMap & Monuments", που ξεναγεί στα μνημεία της πόλης μέσω κινητών συσκευών, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την ιστορία της Κομοτηνής.