ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: BusinessDaily.gr

Ξεκινά το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς «Piraeus Startup Accelerator»

«Στη σημερινή ψηφιακή εποχή των ραγδαίων εξελίξεων, της τεχνητής νοημοσύνης και του έντονου ανταγωνισμού, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα είναι η απόλυτα αναγκαία προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα “Piraeus Startup Accelerator”, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς, “Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων”. Στόχος του είναι η υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στην ενίσχυση της καινοτομίας στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, με τίτλο: "Driving Innovation in the Startup Ecosystem #Patras", πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, και την παρακολούθησαν περισσότερα από 220 άτομα από τη φοιτητική κοινότητα, τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και τους τοπικούς φορείς της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με αντίστοιχη εκδήλωση στα Ιωάννινα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι «στη σημερινή ψηφιακή εποχή των ραγδαίων εξελίξεων, της τεχνητής νοημοσύνης και του έντονου ανταγωνισμού, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα είναι η απόλυτα αναγκαία προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι ενθαρρυντικό για τη χώρα, τον μετασχηματισμό της οικονομίας και την κοινωνία να βλέπεις τους νέους να εξοικειώνονται με την ιδέα του Επιχειρείν και να προσπαθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς, αναλαμβάνοντας κίνδυνο».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας. Συντονιστής ήταν ο εκπρόσωπος του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Point of Synergy, κ. Νάσος Κοσκινάς. Ο κ. Κοσκινάς τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της Επιχειρηματικής Κουλτούρας μέσα στα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στους νέους, καθώς και την αξία του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το “Piraeus Startup Accelerator” είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει σε νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες τα εργαλεία, την τεχνογνωσία, τη δικτύωση και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Με τα εργαλεία αυτά τους δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουν τις ιδέες ή τις τεχνολογίες τους σε πρωτότυπες, βιώσιμες και διεθνώς ανταγωνιστικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες (Minimum Viable Products - MVPs).

Επιπλέον, δίνει στους νέους/νέες επιχειρηματίες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες, εταιρίες με τεχνογνωσία, πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές, πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμούς για να τους υποστηρίξουν στην επαγγελματική τους πορεία και την επίτευξη των στόχων τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας, ώστε να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες, τις ευκαιρίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών οικονομιών στις οποίες απευθύνονται.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στα Ιωάννινα και την Πάτρα, οι ομάδες που συμμετείχαν θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ειδική εκδήλωση (pitching event) που θα διοργανώσει η Πειραιώς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής και δηλώστε συμμετοχή στο https://www.equall.gr/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα Πειραιώς είσοδος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πειραιώς: Στα Ιωάννινα το πρόγραμμα “Piraeus Startup Accelerator”

«Η νεοφυής επιχειρηματικότητα έχει εξ’ ορισμού στην καρδιά της την καινοτομία, τη γνώση, τις νέες ιδέες. Μπορεί να προσδώσει σε μια οικονομία το πραγματικά σύγχρονο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς.
Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη αξιοποιούν AI για μάθημα επιχειρηματικότητας

Σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά, η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδηγεί τα εννιάχρονα να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες μέσω ερωτήσεων και όχι έτοιμων απαντήσεων, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική σκέψη στο πλαίσιο του συνεδρίου ENTREPED2025.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σαρακάκης: Το GES 2025 φέρνει νέα εποχή για το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 2-3/12/2025 το 36ο Greek Economic Summit «Reset. Reform. Rise.» στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ηγετών και επιχειρηματιών Ελλάδας, ΗΠΑ και Ευρώπης, προβάλλοντας καινοτομία και συνεργασίες.
Αστροναύτης στο διάστημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στη Space Tech Expo με ισχυρή εκπροσώπηση και νέες τεχνολογίες

Η Ελλάδα συμμετείχε στη Space Tech Expo στη Βρέμη με εθνικό περίπτερο, παρουσιάζοντας υψηλή τεχνογνωσία και καινοτομία. Ελληνικές εταιρείες είχαν στοχευμένες επαφές, ενώ το σμήνος μικροδορυφόρων προσέλκυσε διεθνές ενδιαφέρον.
Εκδήλωση, Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνική τεχνολογία και καινοτομία

Στην ημερίδα της Μαδρίτης, 80 ισπανικές εταιρείες εξέφρασαν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την ψηφιακή καινοτομία, επιβεβαιώνοντας το ώριμο επενδυτικό περιβάλλον και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.