ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Wolt: Στόχος η ενημέρωση των διανομέων για θέματα οδικής ασφάλειας

Η Wolt, πιστή στη δέσμευσή της να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ασφάλεια και την ευημερία των συνεργατών διανομέων, προχωρά σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς».

Μία εκστρατεία ενημέρωσης για τους συνεργάτες διανομείς της Wolt, αλλά και κάθε διανομέα, καθώς και το ευρύτερο κοινό, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η Wolt, πιστή στη δέσμευσή της να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ασφάλεια και την ευημερία των συνεργατών διανομέων, προχωρά σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», για τη δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Η καμπάνια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περιλαμβάνει 3 βίντεο σύντομης διάρκειας, τα οποία προβάλλουν συμβουλές οδικής ασφάλειας για τους συνεργάτες διανομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διαδρομής τους, μέχρι και την παράδοση της παραγγελίας. Τα βίντεο αναμένεται να προβληθούν πανελληνίως, στα socialmedia, αλλά και τηλεοπτικά, ως κοινωνικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα, τα βίντεο περιλαμβάνουν οδηγίες από τη στιγμή που ο διανομέας προετοιμάζεται να ανεβεί στο όχημά του, μέχρι τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, την τήρηση του Κ.Ο.Κ., την αποφυγή απόσπασης της προσοχής με τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αλλά και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την αλληλεπίδραση των συνεργατών διανομέων με τους γύρω τους στον δρόμο, όπως για παράδειγμα την προσοχή σε πεζούς και κατοικίδια.

Στόχος της εκστρατείας είναι αφενός η ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο για τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και αφετέρου η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού πάνω σε βασικά θέματα οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Ι.Ο.ΑΣ., στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας για τους συνεργάτες διανομείς αλλά και για το ευρύτερο κοινό. Μιας καμπάνιας που προετοιμάζουμε καιρό, με στόχο να υπενθυμίσουμε σε όλους τη σημασία της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας, που για εμάς είναι ισοδύναμη της φροντίδας για το κοινό καλό. Στη Wolt η ασφάλεια των συνεργατών μας είναι πρωταρχικής σημασίας και βασικός παράγοντας στο έργο και τις αποφάσεις μας και για αυτόν το λόγο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν οργανισμό που έχει να επιδείξει έργο δεκαετιών».

H κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» δήλωσε σχετικά: «Οι μοτοσικλετιστές εξ ορισμού αποτελούν μία ευάλωτη ομάδα χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς αντιμετωπίζουν διαφορετικές συνθήκες στο δρόμο ανάλογα με την εποχή, τη μέρα, την ώρα και τις ευρύτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών μοτοσυκλέτας, πολύ περισσότερο δε για τους επαγγελματίες του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο και εκτίθενται πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στους δρόμους, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους, είναι εξαιρετικής σημασίας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με τη Wolt στην ανάπτυξη στοχευμένης καμπάνιας με την παραγωγή τριών βίντεο που προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες προσανατολισμένες στη συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών, ευελπιστώντας πως θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της ασφάλειάς τους στον δρόμο. Στο Ινστιτούτο προσπαθούμε να χτίσουμε μία κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας που να καλύπτει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και στην εδραίωση μιας κυκλοφοριακής παιδείας που προστατεύει τη ζωή και ενισχύει την Οδική Ασφάλεια με όραμά μας ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η επέκταση Μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Σε προτεραιότητα τίθεται η επέκταση του Μετρό προς βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, με έμφαση σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Εύοσμο, ενώ η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ακόμα.
Wolt Benefits
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Wolt λανσάρει το Wolt Benefits για διατακτικές σίτισης εργαζομένων

Το Wolt Benefits λανσάρεται στην Ελλάδα, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις να προσφέρουν διατακτικές σίτισης στους εργαζομένους για γεύματα, αγορές supermarket και άλλες επιλογές, τόσο online όσο και σε καταστήματα, μέσω εύχρηστης ψηφιακής πλατφόρμας.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χρ. Δήμα με νέο Αιγύπτιο Πρέσβη για ενίσχυση συνεργασίας

Η ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε μεταφορές και υποδομές συζητήθηκε μεταξύ του Χρίστου Δήμα και του νέου πρέσβη της Αιγύπτου. Υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς αυτούς.
Χρήστος Δήμας ομιλητής φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Υπ. Υποδομών και ΔΑΗΚ για καινοτομία στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Υπογράφηκε μνημόνιο για ερευνητική υποδομή στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Καστελίου. Στόχος η ενίσχυση έρευνας, καινοτομίας και η διασύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας με νεοφυείς επιχειρήσεις, αξιοποιώντας δεδομένα του αεροδρομίου.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κώτσηρας: Βελτιώνουμε τις αστικές συγκοινωνίες για καλύτερη καθημερινότητα

Ο Γ. Κώτσηρας ανέφερε πρόοδο στα ΜΜΜ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, με νέα λεωφορεία, συχνότερα δρομολόγια και αύξηση πρότυπων γραμμών που καλύπτουν μεγάλο μέρος της επιβατικής κίνησης. Γίνεται και προώθηση ψηφιακών εφαρμογών για διαφάνεια στις εξετάσεις.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ψηφιακό σύστημα εξετάσεων οδηγών και πινακίδων από το Υπουργείο

Υπεγράφη σύμβαση για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός είναι 2,1 εκατ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.