ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
Το λογότυπο του ΑΔΜΗΕ μπροστά από τα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Είσοδος ισραηλινού fund στο έργο διασύνδεσης Κρήτης και Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες το ισραηλινό fund θα αποκτήσει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Euroasia Interconnector, γεγονός που μπορεί να «ξεκολλήσει» το έργο το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης.

Κατ' αρχήν συμφωνία με ισραηλινό fund προκειμένου να αποκτήσει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Euroasia Interconnector, δηλαδή του φορέα που υλοποιεί τη διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου, υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ

Πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει την πραγματοποίηση του project, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, ενώ υπάρχουν αυστηρές προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω και των καθυστερήσεων αλλά και των θεμάτων που έχουν δημιουργηθεί στη χρηματοδότηση του έργου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η δρομολογημένη συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στο έργο με ποσοστό τουλάχιστον 25% (στη βάση του Letter of Intent που έχει υπογράψει με τον Euroasia Interconnector) και με option περαιτέρω αύξησης στο 33% αποτέλεσε το εχέγγυο για να πεισθούν οι Ισραηλινοί επενδυτές να εισέλθουν στο project, συνεκτιμώντας - μεταξύ άλλων - την τεχνογνωσία του ΑΔΜΗΕ σε έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων.

Πηγές του Διαχειριστή επισημαίνουν ότι η συμφωνία με το ισραηλινό Fund είναι «ισοδύναμη» με αυτή που έχει συνάψει ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ με τον Euroasia Interconnector όπως αποτυπώνεται στο Letter of Intent.

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τους μετόχους του Euroasia Interconnector για τη δυνατότητα διεύρυνσης της μετοχικής βάσης και για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να περατωθούν έγκαιρα οι απαραίτητες μετοχικές συμφωνίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Απαξιώνονται οι αμφισβητήσεις για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη συμφωνία ΑΔΜΗΕ-Meridiam για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας πως οι αμφισβητήσεις καταρρίπτονται, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει απαντήσεις με πράξεις, όχι λόγια.
Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η είσοδος της Meridiam στον GSI δίνει ώθηση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η είσοδος του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της GSI, η στρατηγική συμφωνία με τη Nexans και η διατήρηση του ΑΔΜΗΕ στον ρόλο του στρατηγικού μετόχου δημιουργούν νέα δεδομένα για ένα από τα πλέον εμβληματικά ενεργειακά έργα της Ανατολικής Μεσογείου.
Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GSI: Ώθηση στο στρατηγικό έργο Ελλάδας - Κύπρου με τη Meridiam στο «τιμόνι»

Η Meridiam εισέρχεται ως πλειοψηφικός μέτοχος στην Great Sea Interconnector, ενώ ΑΔΜΗΕ, GSI και Nexans υπέγραψαν συμφωνία για την επιτάχυνση του έργου. Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το Great Sea Interconnector τονίζει ο Κ. Μητοστάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεγράφη η συμφωνία εισόδου της Meridiam στη GSI - Δηλώσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφηκε συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο Meridiam ως πλειοψηφικό μέτοχο της Great Sea Interconnector, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Συμφωνία υπεγράφη επίσης με ΑΔΜΗΕ και Nexans για θαλάσσιες έρευνες.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

GSI: Νέα σελίδα στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου μετά την είσοδο της Meridiam

Η συμφωνία με την Meridiam αποτελεί την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού και, σε συνέχεια της επιτυχούς Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, ενισχύει τη χρηματοδοτική δύναμη πυρός του έργου.