ΓΔ: 2304.14 0.89% Τζίρος: 301.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Cenergy

Hellenic Cables: Προμηθεύει με καλώδια υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βρετανία

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα παράγει ενέργεια ικανή για να τροφοδοτήσει πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια στη Βρετανία. Στο δ' τρίμηνο του 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή των καλωδίων.

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση με την Ørsted για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τη δοκιμή των inter-array καλωδίων που θα συνδέσουν τις ανεμογεννήτριες και τον υπεράκτιο σταθμό μετατροπής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια περιλαμβάνει περίπου 262 χλμ. inter-array καλωδίων 66kV με μόνωση XLPE, που αποτελούν περίπου το 50% των συνολικών αναγκών του αιολικού πάρκου και η παραγωγή θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2025 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Με χωρητικότητα 2,85 GW, το Hornsea 3 θα μπορεί να παράγει χαμηλού κόστους, καθαρή, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ικανή για να τροφοδοτήσει πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στον στόχο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να θέσει σε λειτουργία 50 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030.

Το Hornsea 3 θα βρίσκεται 160 χλμ. από την ακτή του Yorkshire. Όταν είναι πλήρως συνδεδεμένη, η ζώνη Hornsea της Ørsted - που περιλαμβάνει τα Hornsea 1, 2 και 3 - θα έχει συνολική χωρητικότητα άνω των 5 GW.

Ο Luke Bridgman, Senior Project Director της Hornsea 3, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη σχέση της Ørsted με την Hellenic Cables με αυτή τη σημαντική ανάθεση σύμβασης για το Hornsea 3. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ως μέρος της επίτευξης του συνολικού στόχου του Hornsea 3 για παροχή καθαρής ενέργειας χαμηλού κόστους σε κλίμακα».

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα μας συνεργασία με την Ørsted για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί και τη δέσμευσή μας για λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τη συνδυασμένη τεχνογνωσία και αφοσίωσή μας, θα συμβάλουμε στην επιτυχή ανάπτυξη του Hornsea 3, ενός έργου που θα παράγει καθαρή, βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία εκατομμυρίων νοικοκυριών. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο ενισχύει τη θέση μας στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά ευθυγραμμίζεται και με το όραμά μας για τη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος. Μαζί με την Ørsted, βοηθάμε την πρόοδο και ανοίγουμε το δρόμο για ένα καθαρότερο και πιο υποσχόμενο μέλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Ελληνικά καλώδια έργου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Cables: Σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7

Η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες κατά Βρετανών αξιωματικών για κλοπή χρημάτων από μετανάστες

Έξι Βρετανοί αξιωματικοί κατηγορούνται για κλοπή μετρητών και περιουσίας από μετανάστες που έφταναν με σκάφη, καθώς και για ξέπλυμα χρήματος, σε υποθέσεις του διαστήματος 2021-2022, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Η αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία παρατείνει τον πόλεμο

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα παρατείνει τον πόλεμο. Γαλλία και Βρετανία δηλώνουν έτοιμες να στείλουν στρατιώτες μετά από ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία.
Το Instagram μπλοκαρισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Instagram: Ειδοποιήσεις σε γονείς ανήλικων για αυτοκτονικές αναζητήσεις

Το Instagram θα ενημερώνει τους γονείς αν το έφηβο παιδί τους κάνει συχνές αναζητήσεις για αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό, ενώ αυξάνονται οι χώρες που σκέφτονται περιορισμούς στα social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.
Τηλεργασία σε γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σχεδόν 1 εκατ. νέοι εκτός δουλειάς, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Σχεδόν 1 εκατομμύριο Βρετανοί 16-24 ετών ήταν εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης στο τέλος του 2025, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, με 957.000 νέους να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.