ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Δυναμικό πλάνο ανάπτυξης μέσω εξαγορών για την Pets & Friends

Ο κ. Νίκος Μπίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας pet shop σημειώνει πως το επιχειρείν στον κλάδο αποτελεί μεγάλη πρόκληση εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, καθώς και του αυξημένου κόστους εισαγωγής των προϊόντων αλλά και της λειτουργίας των καταστημάτων.

Περαιτέρω ενδυνάμωση του δικτύου της μέσα από εξαγορές ανταγωνιστικών καταστημάτων καθώς και αυτόνομη ανάπτυξη με ίδια καταστήματα σχεδιάζει για το 2023 η ελληνική αλυσίδα pet shop (κατοικίδια ζώα) «Pets & Friends», με στόχο να ενισχύσει τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Μπίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Pets & Friends, το επιχειρείν στον κλάδο των pet shops σήμερα αποτελεί μεγάλη πρόκληση εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, καθώς και του αυξημένου κόστους εισαγωγής των προϊόντων αλλά και της λειτουργίας των καταστημάτων. Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει επιπρόσθετα εμπόδια ως προς τη χάραξη μιας πιο σωστής τιμολογιακής πολιτικής στην οποία θα κερδίζει όχι μόνο ο καταναλωτής, αλλά και το κατάστημα. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι με το 14% των ελληνικών νοικοκυριών να έχει τουλάχιστον μία γάτα ή έναν σκύλο, η εν λόγω ανάγκη γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

«Η είσοδος ξένων πολυεθνικών και η υπάρχουσα οικονομική δυσκολία των καταναλωτών, με το 36% εκ των οποίων διατηρεί ένα μέσο εισόδημα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο οποίο καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι το 2023 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά που, όμως, αν διαβάσουμε σωστά και ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της, θα κατοχυρώσει πραγματικά τη θέση μας στον κλάδο», αναφέρει o κ. Μπίρης, η αλυσίδα του οποίου απαρτίζεται από 6 διαφορετικά καταστήματα (Νέα Σμύρνη, Βριλήσσια, Ομόνοια, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Πόρτο Χέλι), καθώς και μία ιδιαιτέρως εντυπωσιακή digital παρουσία με e-shop.

Όπως προσθέτει παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή συνεχόμενων αλλαγών με την οικονομική κρίση και την πανδημία να επιταχύνει κάποιες από αυτές, το δίκτυο καταστημάτων Pets & Friends απέδειξε έντονα την ευελιξία του, διατηρώντας σήμερα μεγάλα φυσικά καταστήματα λιανικής με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και ευρεία γκάμα από αξεσουάρ, αλλά και μεγάλη ποικιλία ζωοτροφών για κάθε είδους κατοικίδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορκίδης στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Τα Ποσειδώνια ενισχύουν το εμπόριο, τη μεταποίηση και την απασχόληση

Τα Ποσειδώνια 2026 αναδεικνύουν τη ναυτιλιακή υπεροχή της Ελλάδας, μετατρέποντας Αθήνα και Πειραιά σε διεθνές κέντρο ναυτιλίας, και προσφέροντας νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις, καινοτομία και επενδύσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική απόρριψη της προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «δικαίωση» την απόρριψη της τουρκικής προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean, που κατατέθηκε το 2021, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του ΟΒΙ για την ακύρωσή του στην ΕΕ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιρλανδία προωθεί απαγόρευση εισαγωγών από ισραηλινούς οικισμούς στη Δ. Όχθη

Η Ιρλανδία σχεδιάζει να απαγορεύσει έως τα μέσα Ιουλίου το εμπόριο αγαθών με οικισμούς στη Δυτική Όχθη, με αντιδράσεις από Ισραήλ και ΗΠΑ. Η απαγόρευση θα αφορά κυρίως λίγα προϊόντα, κυρίως φρούτα μικρής αξίας.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Συνάντηση Κατσαφάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΣΠ, συζητώντας βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, όπως ψηφιακή γραφειοκρατία, λειτουργικό κόστος και έλλειψη ρευστότητας.