ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Στην αγορά ξενοδοχείου αντί 1,1 εκατ. ευρώ προχώρησε η Centric Συμμετοχών

Η ξενοδοχειακή μονάδα στην Αράχωβα πέρασε στα χέρια της Centric μέσα από την θυγατρική της εταιρεία, Grandbay Limited που συμμετείχε στην διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Καθώς η βιομηχανία του τουρισμού εξακολουθεί να διαμορφώνει ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ο όμιλος Centric τρέχει την ανάπτυξη του επιχειρηματικού της σχεδίου θέλοντας να εκμεταλλευτεί και το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός τουρισμός προχωρώντας στην αγορά ενός ξενοδοχείου.

Η Centric Συμμετοχών ΑΕ ανακοίνωσε ότι η, κατά 100% θυγατρική της εταιρεία, Grandbay Limited, συμμετείχε στην διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούσε σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Αράχωβας και αναδείχτηκε ως υπερθεματιστής με αποτέλεσμα την κατακύρωση της μονάδας στη θυγατρική της εταιρείας για το ποσό των 1,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Πρόκειται για συγκρότημα δύο κτιρίων που λειτουργεί ως ξενοδοχειακή επιχείρηση. Οι ενέργειες ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών του πλειστηριασμού θα ακολουθήσουν άμεσα με την καταβολή του εκπλειστηριάσματος και των τελών χρήσης. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η επενδυτική αυτή κίνηση εντάσσεται, στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου της Centric για την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων, κυρίως σε περιοχές υψηλής προβολής, με τον όμιλο της Centric να παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών στον τομέα αυτό.

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε αναφερθεί στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και τις νέες μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στον ξενοδοχειακό κλάδο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αγκαλιάζει τις επενδύσεις, αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία τού μοναδικού τουριστικού προϊόντος της χώρας και η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η οποία, όπως ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να αλλοιωθεί σε καμία των περιπτώσεων υπό οποιαδήποτε επένδυση.

«Μην ξεχνάτε λοιπόν στις επενδύσεις σας, σύντομα και με νόμο κυρίες και κύριοι, ότι ο λόγος για τον οποίο έρχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα είναι για να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία της ομορφιάς της χώρας μας, της γραφικότητας, της παράδοσης, εμπλουτισμένη φυσικά με νέα στοιχεία. Με αναπτυξιακή προοπτική ναι, αλλά με αυτή τη μοναδικότητα. Αυτή οφείλετε κι εσείς μαζί με εμάς να την προασπίσετε. Για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για τις επόμενες γενεές» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ξενοδοχείο Amanzoe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα τον Αύγουστο 2026

Αύξηση 2,6% καταγράφηκε στις αφίξεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Αύγουστο 2026, φτάνοντας τα 7,43 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις άγγιξαν τα 34,7 εκατ., ενισχυμένες κατά 2,1% σε σχέση με το 2025.
Πατμος πολυτελές ξενοδοχείο βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η πληρότητα ξενοδοχείων τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο 2026 η πληρότητα των ξενοδοχείων έφτασε το 86,2%, παρόμοια με τον περυσινό Αύγουστο, ενώ οι τιμές στα δίκλινα παρέμειναν σταθερές. Μείωση τιμών σημείωσαν τα εποχικά πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ ανέβηκαν στα συνεχούς λειτουργίας.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρητική φιλοξενία: Τι πρεσβεύει η «σχολή» του Ρεθύμνου

Η Κρήτη ξεχωρίζει για τη φιλοξενία της, με τα ξενοδοχεία του νησιού να καταγράφουν υψηλό Net Promoter Score (63) έναντι του μέσου όρου Ελλάδας (57), σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τη διετία Νοέμβριος 2025 - Μάρτιος 2026.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση νησιών Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία

Εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε στο Μόναχο η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, με συμμετοχή τουριστικών φορέων και παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας visitgreece.gr στη γερμανική αγορά.