ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο Αγγελάκης ΑΕ
Το καλλιτεχνικό λογότυπο της Αγγελάκης ΑΕ.

Συνεργασία της Αγγελάκης με OPTILOG Advisory Services και ΔΕΠΑ Εμπορίας

Απώτερος στόχος είναι η πλήρης αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η μετατροπή της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, σε μία ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική μονάδα. 

Δύο συμφωνίες συνεργασίας με την OPTILOG Advisory Services και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ συνεργάζεται, ήδη από τις αρχές του 2022, με την OPTILOG Advisory Services για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος που προκύπτει από το σύνολο των  δραστηριοτήτων της εταιρείας και τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τη σταδιακή μείωσή του. Απώτερος στόχος είναι η πλήρης αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η μετατροπή της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, σε βάθος δεκαετίας, σε μία ανθρακικά ουδέτερη (carbon neutral) πτηνοτροφική μονάδα. 

Επιπρόσθετα, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, προχωρά σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχοντας έναν διπλό στόχο:

  • αφενός την αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων και φορτηγών της εταιρείας με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο
  • και αφετέρου την υλοποίηση συντονισμένων ενεργειών για την από κοινού προώθηση του φυσικού αερίου ως εναλλακτικό καύσιμο για επιβατικά και φορτηγά οχήματα.

«Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θα συνεχίσει να επενδύει στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος καθώς και σε δράσεις ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό και τους εργαζόμενους της, με απώτερο στόχο να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά και γευστικά προϊόντα κοτόπουλου με σεβασμό στη φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο», υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικά Οινοποιεία: Συμφωνία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου

Η συμφωνία του ομίλου Ελληνικά Οινοποιεία αυτή με διάρκεια 12ετίας δεν αποτελεί απλώς μία εμπορική πράξη αλλά συνιστά μια στρατηγική συμμαχία με ισχυρό ιστορικό και συμβολικό αποτύπωμα,
Καλάθι Τρόφιμα Ακρίβεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια τρόφιμα έγιναν «απλησίαστα» το 2025 για τα νοικοκυριά, αυξήσεις έως 27%

Έως και 27% αυξήθηκαν το 2025 οι τιμές βασικών τροφίμων, με το μοσχάρι, τον καφέ και τη σοκολάτα να πρωταγωνιστούν, επιβαρύνοντας καθημερινά το κόστος του τραπεζιού. Ποιά τρόφιμα σημείωσαν πτώση τιμών.
Καρότσι σούπερ μάρκετ
ΔΙΕΘΝΗ

ΙΕΛΚΑ: Στο 1,84% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Δεκέμβριο του 2025

Ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατά 1,84% τον Δεκέμβριο 2025 σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του ίδιου έτους οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,63% σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Αγρότης σε χωράφι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικά προϊόντα: Τι κερδίζει και τι φοβάται η Ελλάδα από τη Mercosur

Επιφυλάξεις εκφράζουν Έλληνες παραγωγοί για τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur για τα αγορτικά προϊόντα, παρά τις εξαγωγικές ευκαιρίες και την προστασία 21 ελληνικών προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μεγάλα deal του 2025 που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της ενέργειας

Από τις στρατηγικές κινήσεις στον τομέα του LNG μέχρι τις πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων και τις ανακατατάξεις στην αγορά προμήθειας, το 2025 γίνεται χρονιά ορόσημο για την ελληνική αγορά ενέργειας.
ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μαγικός Κήπος»: Η καινοτομία που παράγει 9 εκατ. μαρούλια χωρίς φυτοφάρμακα

Ο «Μαγικός Κήπος» με το υδροπονικό θερμοκήπιο στη Βοιωτία με drones, ελάχιστο νερό και σταθερή παραγωγή όλο τον χρόνο, δείχνει το μέλλον της ελληνικής, τεχνολογικά προηγμένης, γεωργίας.