ΓΔ: 1996.23 0.44% Τζίρος: 235.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ΕΤΕ
Φωτό: Shutterstock

Η πρώτη χρηματοδότηση από την Εθνική με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόκειται για μακροπρόθεσμο δάνειο με 4,85 εκατ. ευρώ από πόρους του ΤΑΑ και 2,91 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.

Την πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και της εξειδικευμένης δράσης της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ 2.0» για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου 4,85 εκατ. ευρώ από πόρους του ΤΑΑ και 2,91 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε., με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με σκοπό τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο πράσινης οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του ΤΑΑ, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ανεξάρτητο Αξιολογητή του ΤΑΑ.

Στο επενδυτικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας. Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία υπόγειου (πράσινου) Μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανήματων έργου, τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας, την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα), τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 1 MW στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική με σκοπό το συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καινοτομία και ψηφιακός μετασχηματισμός: Το μέλλον του χρηματοοικονομικού κλάδου

Η Εθνική Τράπεζα και η πρωτοβουλία Greek Fintech Hub διοργανώνουν το Fintech Athens 4.0 — το συνέδριο που επιστρέφει αναδεικνύοντας πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει το μέλλον του χρηματοπιστωτικού τομέα και της οικονομίας.
Νέοι στο κινητό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρέφονται προς τους νέους οι τράπεζες με προϊόντα για άτομα 18-30 ετών

Οι εγχώριες τράπεζες λανσάρουν νέα προϊόντα για νέους 18-30 ετών, με αποδόσεις έως 3%, bonus εγγραφής. Ποιες λύσεις αποταμίευσης και επένδυσης προσφέρουν. Η απάντηση στον ανταγωνισμό από neobanks και fintech.
Παύλος Μυλωνάς Εθνικής Τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς: Ευελιξία και ρεαλισμός απαραίτητα για την πράσινη μετάβαση

Ο Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο Economist Sustainability Summit, υπογράμμισε την ανάγκη ευελιξίας και ρεαλισμού στην πράσινη μετάβαση, επισημαίνοντας τα εμπόδια κόστους και ανταγωνιστικότητας για την Ευρώπη.