ΓΔ: 2584.04 0.97% Τζίρος: 37.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:37
Φώτο: ΑΠΕ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας Κούρος 2019

Το βραβείο ανάπτυξης και καινοτομίας απονεμήθηκε στον Π. Τσινάβο, της Κρι - Κρι, ενώ βραβείο για τις επιδόσεις στο διεθνή οικονομικό στίβο απέσπασε ο  Κ. Βιτουλαδίτης της ΜΕΓΑ ΑΕ.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απονεμήθηκαν σήμερα το βράδυ τα Βραβεία Κούρος 2019 σε επιτυχημένους επιχειρηματίες, με βάση τις οικονομικές επιδόσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές των εταιριών τους, από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για 25η χρονιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και ήδη έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα ώστε να σταλεί το μήνυμα για ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον με διαφάνεια. Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε δράσεις και αποφάσεις που έχουν υλοποιηθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων, όπως φοροελαφρύνσεις κλπ. Έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται και συνεχίζονται για να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις που είχαν κολλήσει.

Θέλουμε να κάνουμε την ζωή σας καλύτερη, είπε στους επιχειρηματίες ο κ. Γεωργιάδης. Εσείς από την μεριά σας να πληρώνεται τους φόρους σας, να προσλαμβάνετε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε όλοι μαζί να πάμε την χώρα μπροστά και να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν πίσω, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, οι επιχειρήσεις, 100 περίπου τον αριθμό, που τιμήθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια με το Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ, στήριξαν και στηρίζουν ουσιαστικά την οικονομία και την απασχόληση και προέρχονται από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Επισήμανε επίσης ότι σήμερα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα για συνολική αλλαγή που δεν πρέπει να χαθεί. Αναφερόμενος στις πολιτικές που θα ακολουθηθούν είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει προβλεψιμότητα και όχι εκπλήξεις, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Το βραβείο ανάπτυξης και καινοτομίας απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Τσινάβο, πρόεδρο της Κρι - Κρι.

Το βραβείο για τις επιδόσεις στο διεθνή οικονομικό στίβο στον Κωνσταντίνο Βιτουλαδίτη διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΓΑ ΑΕ.

Το βραβείο προσφοράς έλαβε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτός πρωτοκόλλου όπως είπε και ο ίδιος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα το επιχειρείν και οι επιχειρηματίες.

Να πιστέψουμε ότι ο επιχειρηματίας αξίζει της εμπιστοσύνης της πολιτείας. Αν βέβαια στην πορεία παρεκκλίνει τότε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς, ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι η επιχειρηματικότητα θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάλληλοι σε επιχείρηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «φως» τα στοιχεία όλων των μετόχων ακόμη και των υπεράκτιων εταιρειών

Στην ΑΑΔΕ μεταφέρεται η εποπτεία του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων, στο οποίο μπαίνουν υποχρεωτικά και οι υπεράκτιες εταιρείες. Ανοικτί σε όσους έχουν έννομο συμφέρον καθώς και σε ερευνητές και δημοσιογράφους.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για τη φετινή 9η CIIE

Ένας μήνας μένει για την 9η CIIE στη Σανγκάη, όπου διεθνείς εταιρίες παρουσιάζουν ποικιλία προϊόντων, από τεχνολογίες μέχρι καφέ και σαπούνια. Από το 2018, η έκθεση προσελκύει συμμετέχοντες από 180 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Θετική η στήριξη βιομηχανίας, ανησυχία για τη μικρή παραγωγή

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα και τις μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος, τονίζοντας ότι η ενίσχυση μόνο της βιομηχανίας δεν αρκεί για την ανταγωνιστικότητα.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση εξαγωγών κατά 26,7% τον Αύγουστο – 37,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 26,7% τον Αύγουστο, φτάνοντας τα 4,26 δισ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο ξεπέρασαν τα 37 δισ., σύμφωνα με ΠΣΕ και ΚΕΕΜ. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 17,7%, με ήπια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος.
Παραδοσιακό ψωμί αρτοπωλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρτοποιοί: Ζητούν επιδότηση για το ενεργειακό κόστος των μικρών αρτοποιείων

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας ζητά να συμπεριληφθεί η βιοτεχνική αρτοποιία στο πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους 100 εκατ. ευρώ, λόγω αυξημένων εξόδων και βάσει διαβεβαίωσης από το Υπουργείο Ενέργειας για ένταξη του κλάδου.
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Προϋπολογισμός 2027, ενισχύοντας ουσιαστικά τις ΜμΕ

Το ΕΒΕΠ τονίζει ότι τα μέτρα του Προϋπολογισμού 2027 πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά στη ρευστότητα και την αντοχή των ΜμΕ, υπογραμμίζοντας πως η αύξηση τζίρου δεν συνεπάγεται πάντα μεγαλύτερα κέρδη και καλύτερη οικονομική θέση.