ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
depa-xifaras
Φώτο: O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Δεκτή από το Εφετείο η προσφυγή της ΔΕΠΑ Εμπορίας κατά της ELFE

Το Εφετείο έκανε δεκτή την έφεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας αναφορικά με τα χρέη της βιομηχανίας λιαπασμάτων Καβάλας, ενώ η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξετάζει, πλέον, τα επόμενα βήματά της.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με την ELFE, για τις τιμολογήσεις φυσικού αερίου κατά την περίοδο 2010 - 2015, ;όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Η απόφαση του Εφετείου μετά  τη συνεκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει ΔΕΠΑ Εμπορίας και ELFE κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2019, κάνει δεκτή την έφεση και την αγωγή ΔΕΠΑ για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας και απορρίπτει πλήρως την έφεση και την αγωγή της ELFE. 

Προστίθεται ακόμη ότι η νομική υπηρεσία της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα εξετάσει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Εταιρεία.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τη νομική υπηρεσία της Εταιρείας και τους εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες μας για την ακούραστη και αποτελεσματική εργασία τους, όπως επίσης και τα στελέχη της ΔΕΠΑ Εμπορίας που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου και Κωνσταντίνος Ξιφαράς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Atlantic SEE: Το «σημείο-κλειδί» της συμφωνίας των 9 δισ. με την Venture Global

Το κλειδί της συμφωνίας είναι η δυνατότητα ανακατεύθυνσης φορτίων προς άλλες αγορές από την Atlantic SEE LNG Trade εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση. Τι σημαίνει για τον Κάθετο Διάδρομο και την Ελλάδα.
Αλέξανδρος Εξάρχου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Atlantic See: Συμφωνία 9 δισ. δολ. για LNG μέσω Ελλάδας σε Αλβανία και Βοσνία

Η κοινή εταιρεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Ομίλου AKTOR, Atlantic See ανακοίνωσε συμφωνία 9 δισ. δολαρίων για προμήθεια αμερικανικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς Αλβανία και Βοσνία από το 2030, ενισχύοντας τον ρόλο της χώρας ως ενεργειακού κόμβου.
ΔΕΠΑ Εμπορίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η στρατηγική θέση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη νέα γεωγραφία του φυσικού αερίου

Μια σταθερά ενισχυόμενη παρουσία στη χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου διαμορφώνει η ΔΕΠΑ Εμπορίας μέσα από τη συμμετοχή της σε στρατηγικές υποδομές, την ενεργό παρουσία της στο LNG και την ανάπτυξη διασυνοριακών εμπορικών ροών.
Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.