ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
ΒΙΚΟΣ εργοστάσιο Ήπειρος
Πηγή: ΒΗΚΟΣ Α.Ε.

ΒΙΚΟΣ: Επενδύει 22 εκατ. για τη δημιουργία νέας μονάδας εμφυάλωσης

Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ (ΒΙΚΟΣ ΑΕ) ανακοίνωσε την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών. Το νέο υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της γερμανικής εταιρείας KRONES.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μία σημαντική αναπτυξιακή επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, αλλά και την παραγωγική δυναμικότητα της Βίκος. Η νέα εγκατάσταση έρχεται μετά την ολοκλήρωση ενός επίσης μεγάλου επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατ. ευρώ, την τελευταία πενταετία και αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής στρατηγικής εξέλιξης και ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία.

Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

Η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η νέα εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ..

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαρροή σωλήνα νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Το νερό ως βασικός παράγοντας στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής

Στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, χτυπήματα σε σταθμούς αφαλάτωσης απειλούν την υδροδότηση εκατομμυρίων. Μετά τις απειλές Τραμπ για ενεργειακές υποδομές, το Ιράν στοχεύει πλέον μονάδες αφαλάτωσης στην περιοχή.
Λιμνοδεξαμενή με ξηρασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: 2,2 δισ. άνθρωποι χωρίς ασφαλή πρόσβαση σε καθαρό νερό

Στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ασφαλή και σταθερή πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, με σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή και την κοινωνία τους.
Παιδιά σε ερείπια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Το νερό στο επίκεντρο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε σταθμούς αφαλάτωσης στη Μέση Ανατολή αυξάνονται, απειλώντας την υδροδότηση εκατομμυρίων. Χτύπημα από ιρανικά drone δέχθηκε σταθμός στο Μπαχρέιν, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα και στο Ιράν.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο 74χρονος που ανασύρθηκε από τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Ένας 74χρονος άνδρας έπεσε στη θάλασσα στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης και σώθηκε με τη βοήθεια περαστικών. Μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του στο Ιπποκράτειο, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο ερευνά το περιστατικό.