ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Μύλοι Κρήτης

Ώθηση στην Μύλοι Κρήτης από τα φυτικά ροφήματα

Αύξηση πωλήσεων στα 35 εκατ. ευρώ περιμένει φέτος η κρητική βιομηχανία τροφίμων, που δίνει έμφαση στην εξαγωγή φυτικών ροφημάτων. Σχέδιο για πώληση ακινήτων, ώστε να μειωθεί ο δανεισμός.

Με διατήρηση της δυναμικής των μεγεθών και προσπάθεια περιορισμού των δανειακών υποχρεώσεων αναμένεται να κλείσει το 2019 για τους Μύλους Κρήτης, οι οποίοι «βλέπουν» ανάπτυξη στη νέα χρονιά με αιχμή τη κατηγορία των φυτικών ροφημάτων. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φετινός τζίρος της εταιρείας θα κινηθεί στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ ενώ η χρήση θα διατηρήσει  κερδοφόρα τροχιά. 

Σε ο,τι αφορά στην δραστηριότητα φυτικών ροφημάτων με το σήμα Vero Cereal, οι προοπτικές φέρεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και δη στο πεδίο των εξαγωγών. Μάλιστα η εταιρεία αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς της προχωρώντας στην παραγωγή κωδικών φυτικών ροφημάτων που διατηρούνται εκτός ψυγείου, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει ευκολότερα θέση στα διεθνή ράφια.

Αναφορικά με την βασική δραστηριότητα των αλεύρων, οι Μύλοι Κρήτης συνεχίζουν απρόσκοπτα την υλοποίηση καινοτόμων προτάσεων, με το πλέον πρόσφατο λανσάρισμα να αφορά στο αλεύρι από το δημητριακό tritordeum  που αποτελεί «διασταύρωση» του σκληρού σιταριού και του άγριου κριθαριού.

Πώληση ακινήτων

Στο μεταξύ, η κρητική βιομηχανία βρίσκεται σε φάση διερεύνησης δυνατότητας πώλησης ακινήτων ώστε να περιορίσει το δανειακό της «άνοιγμα» και κατ’ επέκταση να βελτιώσει την εικόνα του ισολογισμού της.

Σημειώνεται ότι στη χρήση 2018 οι υποχρεώσεις των Μύλων Κρήτης διαμορφώθηκαν σε 44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 εκατ. ευρώ αφορούν σε τραπεζικά δάνεια. Αξίζει να επισημανθεί ωστόσο ότι με βάση πρόσφατη εκτίμηση της εύλογης αξίας, οι Μύλοι Κρήτης κατέχουν ακίνητα τα οποία εμφανίζουν συνολική υπεραξία της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο μεγεθών, τη περσινή χρήση οι Μύλοι Κρήτης εμφάνισαν έσοδα 33,7 εκατ. ευρώ και προ φόρων αποτελέσματα 106 χιλ ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι οι Μύλοι Κρήτης «μετρούν» 91 χρόνια εγχώριας παρουσίας, ενώ σήμερα διαθέτουν ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων το οποίο πέρα από άλευρα και φυτικά ροφήματα περιλαμβάνει γαλακτοκομικά -μέσω της συμμετοχής τους στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Κρήτης Α.Ε.- και ζωοτροφές.  

Επιπλέον, έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εμπορική σύμπραξη με τίτλο Delights of Crete, όπου συμμετέχουν τέσσερις ιστορικές εταιρείες (Μύλοι Κρήτης, ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, Βέρο Κρητικό), οι οποίες μέσω κοινής προσπάθειας έχουν σκοπό να προωθήσουν τα κρητικά προϊόντα πέρα από τα όρια του νησιού και της χώρας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι «μικροί γίγαντες» της τεχνολογίας αποφέρουν το 13,7% των κερδών

Πάνω από 17.600 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Κίνα, γνωστές ως "μικροί γίγαντες", κατέχουν ηγετική θέση σε τεχνολογικούς τομείς, συμμετέχοντας με 9,6% στα έσοδα και 13,7% στα κέρδη του κλάδου, παρά το μικρό ποσοστό τους.
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τεχνικό πρόβλημα είχε το διυλιστήριο Ορσκ πριν την επίθεση drone

Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ορσκ έκλεισε στις 10 Νοεμβρίου λόγω πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ την επόμενη μέρα δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, όπως ανέφεραν βιομηχανικές πηγές.
Παπαστράτος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαστράτος: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγαλύτερης «πράσινης» επένδυσης

Η Παπαστράτος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση επένδυσης για τη βιώσιμη λειτουργία του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο, με 4.000 φωτοβολταϊκά πάνελ και στόχο μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.