ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Intrakat

Intrakat: Απόκτηση αιολικού πάρκου ισχύος 5MW στο Καστρί Ευβοίας

Για τη λειτουργία του έργου με το νέο εξοπλισμό έχει εξασφαλισθεί 20ετής σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ενέργειας με τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού της ΡΑΕ. Εντός του β' εξαμήνου 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να τεθεί σε λειτουργία.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Καστρί Ευβοίας ΑΕ, κατόχου άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο ισχύος 5 ΜW, από την Intrakat.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τo αιολικό πάρκο χωροθετείται στη θέση Καστρί, στην περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού της Νοτίου Ευβοίας, και σύμφωνα με τους όρους της άδειας παραγωγής το έργο περιλαμβάνει την αποξήλωση και ριζική ανανέωση του εξοπλισμού του (repowering).

Για τη λειτουργία του έργου με το νέο εξοπλισμό έχει εξασφαλισθεί 20ετής σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ενέργειας με τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού της ΡΑΕ. Εντός του β' εξαμήνου 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να τεθεί σε λειτουργία.

Ο Λουκάς Λαζαράκης, γενικός διευθυντής Energy Unit της Intrakat, δήλωσε με αφορμή την υπογραφή του συμφωνητικού: «Η Intrakat με συνέπεια και προσήλωση συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού στον τομέα των ΑΠΕ, οι οποίες λόγω του κόστους παραγωγής τους μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση του κόστους της ενέργειας, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση του σχεδίου ενεργειακής μετάβασης της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Ενισχύει την παρουσία στις ΑΠΕ εξαγοράζοντας την DNC ENERGY

Ο όμιλος Intrakat διαθέτει σήμερα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω του 1,8 GW, εκ των οποίων 1 GW αφορά αιολικά πάρκα και 0,8 GW αφορά φωτοβολταϊκά πάρκα.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η παραγωγή ΑΠΕ αυξάνεται αλλά το ρεύμα παραμένει ακριβό για τους καταναλωτές

Παρά την εντυπωσιακή διείσδυση των ΑΠΕ, οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ασταθούς αγοράς και ελλείψεων στις υποδομές αποθήκευσης. Ποια είναι τα "κλειδιά" για φθηνότερο ρεύμα.
Αποθήκευση Ενέργειας-μπαταρίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΕ σε τέλμα χωρίς αποθήκευση: Καμπανάκι για καθυστερήσεις και αρνητικές τιμές

Το ασταθές το ρυθμιστικό πλαίσιο εμποδίζει τις επενδύσεις. Προβλήματα με το χωροταξικό, περικοπές και αρνητικές τιμές λόγω υπερπαραγωγής από ΑΠΕ. Προ των πυλών ο Μηχανισμός Αντιστάθμισης Περικοπών.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΝ ιδρύει το Πληροφοριακό Σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΠΕ θα αποτελέσει τον κεντρικό ψηφιακό κόμβο για την αδειοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας τη διαφάνεια.
Τσάφος-Πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Το φυσικό αέριο δεν αφήνει να φανεί το κέρδος από τις ΑΠΕ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Τσάφος εξήγησε ότι, παρά τη φθηνή παραγωγή από ΑΠΕ, οι τιμές φυσικού αερίου κρατούν υψηλό το κόστος ρεύματος, περιορίζοντας τα οφέλη για τον καταναλωτή.