ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Γαλλικό ξενοδοχείο στην Πατησίων με επένδυση 30 εκατ. ευρώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο γαλλικός όμιλος Accor διαθέτει 30 εκατ. ευρώ για να «σηκώσει» ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Ibis Styles στο χώρο του παλιού θερινού θεάτρου Αθήναιον, απέναντι στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Προ των πυλών της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς βρίσκεται πλέον και το δεύτερο ξενοδοχείο Ibis Styles, του γαλλικού ομίλου Accor.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω σήμα επελέγη τελικά για την αξιοποίηση του χώρου που μίσθωσε το 2016 ο γαλλικός όμιλος, μέσω της Boissée Finances, στην συμβολή των οδών Μάρνη 2 και Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατεδάφισης του εγκαταλειμμένου θερινού θεάτρου «Αθήναιον», το οποίο λειτουργούσε στον χώρο μέχρι το 2011.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανέγερση του ξενοδοχείου εκ του μηδενός και όχι για ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου, όπως σε πολλές περιπτώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επαναλειτούργησαν ως ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο IBIS θα είναι δυναμικότητας άνω των 370 κλινών.

Το οικόπεδο των δύο στρεμμάτων ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών, με την σχετική σύμβαση να προβλέπει την μίσθωσή του από τον γαλλικό όμιλο για τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για την πλέον σημαντική σύμβαση της εν λόγω σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο του νέου ξενοδοχείου κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακό, καθώς βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ομόνοιας και το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, ενώ προσφέρει κι εξαιρετικές προσβάσεις στους ενδιαφερόμενους, τόσο μέσω οδικών μέσων, όσο και από τον ΗΣΑΠ, καθώς ο σταθμός της Πλ. Βικτωρίας βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η IBIS θεωρείται η πιο προσιτή οικονομικά αλυσίδα του ομίλου Accor, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε ποιότητα, ή σε παροχές. Η αλυσίδα εγκαινίασε στις 10 Αυγούστου, το πρώτο της ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Αθήνα, το Ibis Style Athens Routes (και τέταρτο του ομίλου Accor στην Ελλάδα). Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην Λ. Βουλιαγμένης 109-111, απέχοντας περίπου 300 μέτρα από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγ. Ιωάννης και περίπου 1 χιλιόμετρο από την Ακρόπολη. Πρόκειται για επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, καθώς ανακατασκευάστηκε ένα παλιό κτίριο γραφείων έξι ορόφων και συνολικής επιφάνειας 2.850 τ.μ. Το Ibis Style Athens Routes είναι δυναμικότητας 89 δωματίων με το κόστος να κυμαίνεται από 75 μέχρι και 130 ευρώ.

Η φιλοσοφία της εν λόγω αλυσίδας έγκειται στην ανάπτυξη ξενοδοχείων στο κέντρο των πόλεων ή κοντά σε σημαντικά κέντρα δραστηριοτήτων, προσφέροντας ένα πιο νεανικό χαρακτήρα. Ο όμιλος της Accor δραστηριοποιείται στην χώρα μας από τα τέλη της δεκαετίας του '80, ξεκινώντας από το Novotel Athens, ενώ ακολούθησαν το Sofitel του νέου αεροδρομίου των Αθηνών στα Σπάτα και, από το 2017 και μετά, το Ibis Styles Herakleion Central Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 80% πληρότητα στα ξενοδοχεία το τριήμερο λόγω ξένων επισκεπτών

Σε ποσοστό 80% έφτασε η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με λιγότερους Έλληνες σε σχέση με πέρσι αλλά αυξημένη προσέλευση επισκεπτών από Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Σαντορίνη στο προσκήνιο της τουριστικής καινοτομίας

Η Σαντορίνη φιλοξένησε την εκδήλωση «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό», όπου εννέα startups του CapsuleT παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις. Η ArtStay πρότεινε συνεργασία με καλλιτέχνες και πώληση έργων τέχνης με QR.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ερευνά τη Booking.com για παραπλανητικές καταχωρίσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά αν η Booking.com προστατεύει επαρκώς τους πελάτες της από παραπλανητικές καταχωρίσεις και απάτες και αν παρέχει διαφάνεια στις διαφημίσεις, στο πλαίσιο του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.
Το ξενοδοχείο Amanzoe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα τον Αύγουστο 2026

Αύξηση 2,6% καταγράφηκε στις αφίξεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Αύγουστο 2026, φτάνοντας τα 7,43 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις άγγιξαν τα 34,7 εκατ., ενισχυμένες κατά 2,1% σε σχέση με το 2025.
Πατμος πολυτελές ξενοδοχείο βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η πληρότητα ξενοδοχείων τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο 2026 η πληρότητα των ξενοδοχείων έφτασε το 86,2%, παρόμοια με τον περυσινό Αύγουστο, ενώ οι τιμές στα δίκλινα παρέμειναν σταθερές. Μείωση τιμών σημείωσαν τα εποχικά πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ ανέβηκαν στα συνεχούς λειτουργίας.