ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Γαλλικό ξενοδοχείο στην Πατησίων με επένδυση 30 εκατ. ευρώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο γαλλικός όμιλος Accor διαθέτει 30 εκατ. ευρώ για να «σηκώσει» ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Ibis Styles στο χώρο του παλιού θερινού θεάτρου Αθήναιον, απέναντι στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Προ των πυλών της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς βρίσκεται πλέον και το δεύτερο ξενοδοχείο Ibis Styles, του γαλλικού ομίλου Accor.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω σήμα επελέγη τελικά για την αξιοποίηση του χώρου που μίσθωσε το 2016 ο γαλλικός όμιλος, μέσω της Boissée Finances, στην συμβολή των οδών Μάρνη 2 και Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατεδάφισης του εγκαταλειμμένου θερινού θεάτρου «Αθήναιον», το οποίο λειτουργούσε στον χώρο μέχρι το 2011.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανέγερση του ξενοδοχείου εκ του μηδενός και όχι για ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου, όπως σε πολλές περιπτώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επαναλειτούργησαν ως ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο IBIS θα είναι δυναμικότητας άνω των 370 κλινών.

Το οικόπεδο των δύο στρεμμάτων ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών, με την σχετική σύμβαση να προβλέπει την μίσθωσή του από τον γαλλικό όμιλο για τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για την πλέον σημαντική σύμβαση της εν λόγω σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο του νέου ξενοδοχείου κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακό, καθώς βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ομόνοιας και το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, ενώ προσφέρει κι εξαιρετικές προσβάσεις στους ενδιαφερόμενους, τόσο μέσω οδικών μέσων, όσο και από τον ΗΣΑΠ, καθώς ο σταθμός της Πλ. Βικτωρίας βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η IBIS θεωρείται η πιο προσιτή οικονομικά αλυσίδα του ομίλου Accor, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε ποιότητα, ή σε παροχές. Η αλυσίδα εγκαινίασε στις 10 Αυγούστου, το πρώτο της ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Αθήνα, το Ibis Style Athens Routes (και τέταρτο του ομίλου Accor στην Ελλάδα). Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην Λ. Βουλιαγμένης 109-111, απέχοντας περίπου 300 μέτρα από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγ. Ιωάννης και περίπου 1 χιλιόμετρο από την Ακρόπολη. Πρόκειται για επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, καθώς ανακατασκευάστηκε ένα παλιό κτίριο γραφείων έξι ορόφων και συνολικής επιφάνειας 2.850 τ.μ. Το Ibis Style Athens Routes είναι δυναμικότητας 89 δωματίων με το κόστος να κυμαίνεται από 75 μέχρι και 130 ευρώ.

Η φιλοσοφία της εν λόγω αλυσίδας έγκειται στην ανάπτυξη ξενοδοχείων στο κέντρο των πόλεων ή κοντά σε σημαντικά κέντρα δραστηριοτήτων, προσφέροντας ένα πιο νεανικό χαρακτήρα. Ο όμιλος της Accor δραστηριοποιείται στην χώρα μας από τα τέλη της δεκαετίας του '80, ξεκινώντας από το Novotel Athens, ενώ ακολούθησαν το Sofitel του νέου αεροδρομίου των Αθηνών στα Σπάτα και, από το 2017 και μετά, το Ibis Styles Herakleion Central Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αύξηση 34,5% στα ταξίδια ξένων τουριστών ως τις 6 Δεκεμβρίου 2025

Περισσότερα από 20 εκατ. ταξίδια καταγράφηκαν στα σημεία εισόδου-εξόδου του Πεκίνου ως τις 6 Δεκεμβρίου, αριθμός ρεκόρ από το 2020. Το 30% ήταν ξένοι επισκέπτες, με αύξηση 1,1 φορές σε σχέση με το 2024.
Aspropyrgos_logistics park_Goldair Cargo
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το 2026 η Goldair ξεκινά το Θριάσιο Ι, επεκτείνεται σε real estate και ξενοδοχεία

Προχωρά η επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο Ι και το νέο logistics center στον Ασπρόπυργο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027. Αναζητά νέες ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο και σχεδιάζει να επεκταθεί στην ανάπτυξη ακινήτων.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Ξενοδόχων: Στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών κλινών

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών τονίζει την ανάγκη επιστημονικής ανάλυσης του νέου τοπίου στα καταλύματα και σχεδίου για ποιοτικό, βιώσιμο τουρισμό που θα στηρίζει την πόλη και τους κατοίκους της.
The-Dolli-Hotel-Grecotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έξοδος» στο εξωτερικό με νέο ξενοδοχείο και επενδύσεις 1 δισ. για τη Grecotel

Η Grecotel με επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. έως το 2030, επεκτείνεται σε έξι νέους προορισμούς και προχωρά σε διεθνές άνοιγμα. Η ισχυρή συμβολή στον ελληνικό τουρισμό με 40 resorts και 7.500 εργαζόμενους.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 3,2% στα καταλύματα και μείωση 1,7% στην εστίαση το τρίτο τρίμηνο

Ο τζίρος στα καταλύματα αυξήθηκε 3,2% το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,60 δισ. ευρώ, ενώ η εστίαση σημείωσε πτώση 1,7%. Μεγαλύτερη άνοδος στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη μείωση στη Θήρα για αμφότερους τους κλάδους.