ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας

Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

«Οι επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών» είναι το αντικείμενο του φόρουμ που διοργανώνει την Πέμπτη το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

Οι πολιτικές της ελληνικής, της γαλλικής και της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας. Τόσο το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας, όσο και η στρατηγική της Ευρώπης, προβλέπουν επενδύσεις μέσω των πολλών εφαρμογών της σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο φόρουμ συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γαλλία και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών και εταιρειών των δύο χωρών. Ειδικότερα παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπως επίσης κι ο Chief Operating Officer της CNES, του μεγαλύτερου οργανισμού διαστημικών μελετών όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών εταιρειών από την Airbus, την Thales Alenia Space, καθώς κι από την AEROSPACE VALLEY.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η ψηφιακή μετάβαση -που προβλέπεται στο ελληνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης- η επίδραση των διαστημικών τεχνολογιών σε χερσαίες και θαλάσσιες πρακτικές (mobility, connectivity, 5G, κλίμα, μέσα ενημέρωσης, earth observation) καθώς και οι διάφορεςεπενδύσεις σ’ αυτόν τον τομέα που έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως η ανάπτυξη δικτύου 5G, ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού δικτύου και των υπηρεσιών Cloud, η θαλάσσια στρατηγική μέσω του διαστήματος, τα νέα συστήματα παρατήρησης της γης και της θάλασσας.

Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών. Παράλληλα με το forum θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και φορέων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με συμπρόεδρο της Morgan Stanley στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Dan Simkovitz της Morgan Stanley, όπου συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα και τον ρόλο της πυρηνικής ενέργειας.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένα κεφάλαια και επενδύσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος προορισμός για ξένες παραγωγικές επενδύσεις, ανακοινώνοντας νέο πλαίσιο που δίνει φοροαπαλλαγές και ταχεία αδειοδότηση, με υποχρεωτική συμμετοχή των επενδυτών στο εγχείρημα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Millennium επενδυτική εταιρεία ξεκινά δραστηριότητα στην Ελλάδα

Η διεθνής εταιρεία Millennium ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομίας Πιερρακάκη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του κλάδου διαχείρισης περιουσίας.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις για το 2026

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 100 να ξεπερνούν τα 100 δισ. γιουάν σε έσοδα, αναδεικνύοντας την ανάπτυξη του κλάδου. Πρώτες παρέμειναν οι JD.com, Alibaba και Hengli Group.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με επενδυτές και στελέχη στη Silicon Valley για επενδύσεις στην Ελλάδα, την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ενίσχυση των ελληνικών startups, στοχεύοντας στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών και ταλέντου.