ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πηγή: Diana Wilhelmsen Management Limited

Στην Αθήνα μεταφέρει την έδρα της η Diana Wilhelmsen Management

Η DWM ιδρύθηκε το 2015 ως κοινοπραξία 50-50% με την Diana Shipping Inc. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης προς πλοιοκτήτες με έμφαση στα πλοία ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Wilhelmsen Ship Management (WSM) ανακοινώνει τη μετεγκατάσταση της Diana Wilhelmsen Management Limited (DWM) από την Κύπρο στην Αθήνα.  Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της WSM, προσβλέποντας στην μεγέθυνση του στόλου της ως προς την παροχή διαχειριστικών υπηρεσιών προς πλοιοκτήτες.
 
O Carl Schou, CEO και πρόεδρος της WSM, σχολιάζει σχετικά: «Έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων στην ελληνική αγορά. H νέα μας στρατηγική έδρα θα προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις σχέσεις με τους ήδη υπάρχοντες, αλλά και τους μελλοντικούς μας πελάτες».
 
Η WSM έχει ήδη χτίσει ένα ισχυρό πελατολόγιο στην ελληνική αγορά ως προς τις υπηρεσίες επιθεώρησης πλοίων και αναζητά τη διεύρυνση του πελατολογίου της μέσω της περαιτέρω παροχής ανταγωνιστικών διαχειριστικών υπηρεσιών.
 
Η DWM ιδρύθηκε το 2015 ως κοινοπραξία 50-50% με την Diana Shipping Inc. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης προς πλοιοκτήτες με έμφαση στα πλοία ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
 
Η Wilhelmsen Ship Management, εταιρεία του ομίλου Wilhelmsen, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων σε παγκόσμια κλίμακα με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 450 πλοία και τους 9.200 ναυτικούς. Προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής διαχείρισης καθώς επίσης και διαχείρισης πληρωμάτων για διαφορετικούς τύπους πλοίων όπως υγραεριοφόρα (LNG/LPG), πλοία τύπου Ro-Ro και PCC/PCTC, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιερόπλοια και φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου.

Συντονίζει τις δραστηριότητές της από 7 γραφεία ανά τον κόσμο, διαθέτοντας παράλληλα ένα ευρύ δίκτυο 16 γραφείων πληρωμάτων σε 12 χώρες. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει και υπηρεσίες εποπτείας/διαχείρισης/οργάνωσης δεξαμενισμών βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παροπλισμών, καθώς και ναυπήγησης νέων πλοίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα απαιτεί ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ

Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων 2026, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας, που κατέχει το 20% της παγκόσμιας και το 60% της ευρωπαϊκής χωρητικότητας, με πάνω από 5.800 πλοία, πηγή περηφάνιας και έμπνευσης.
Εμπορευματοκιβώτιο πλοίο θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στον Κόλπο, σύμφωνα με το UKMTO

Φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα στον Κόλπο, 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Ουμ Κασρ στο Ιράκ, προκαλώντας έκρηξη. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σύμφωνα με το UKMTO.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υπόσχεση Πεζεσκιάν για ασφαλή διέλευση ιαπωνικών πλοίων στο Ορμούζ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας του να διευκολύνει τη διέλευση ιαπωνικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, παρά τις δυσκολίες, κατά τη συνάντησή του με την Ιάπωνα πρωθυπουργό.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η Ελλάδα καθορίζει της εξελίξεις στη παγκόσμια ναυτιλία

Ο Βασίλης Κικίλιας, στο 10ο Capital Link Maritime Leaders Summit, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, με 5.800 πλοία και κορυφαία παρουσία, επισημαίνοντας την ιστορική συμβολή και περηφάνια του κλάδου στη χώρα.
Μαρίνα Ζέας αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τουριστικού με αλιευτικό στη Μαρίνα Ζέας χωρίς τραυματίες

Σώοι είναι οι 12 επιβάτες επιβατηγού-τουριστικού σκάφους που συγκρούστηκε με αλιευτικό έξω από τη Μαρίνα Ζέας. Ο αλιέας διασώθηκε άμεσα και κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν εντοπίστηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.