ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 1.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο

Kidscom: Αύξηση κερδών το 2020 με διπλάσιες ηλεκτρονικές πωλήσεις

Η εταιρεία, μέλος του ομίλου εταιρειών Καφούνη, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανακαίνισε πλήρως το σύνολο των καταστημάτων λιανικής που διαθέτει, δημιουργώντας ένα νέο concept που συνδέει το φυσικό με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Στηριζόμενη εν πολλοίς στις ηλεκτρονικές πωλήσεις που ενισχύθηκαν κατά 100% την χρονιά που πέρασε, αλλά και στο κατάλληλο προϊοντικό μίγμα, η εταιρεία βρεφικών ειδών Kidscom έκλεισε σε θετικό έδαφος την χρήση του 2020. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10%, συγκριτικά με το 2019, υπερβαίντας τα 3,3 εκατ ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 52%, με τα ταμειακά διαθέσιμα να υπερβαίνουν το 30% του ετήσιου τζίρου της.  

Η εταιρεία διαθέτει στο portfolio της την αποκλειστική διάθεση για την Νοτιοανατολική Ευρώπη πολλών επώνυμων brands όπως Recaro, Maclaren, Joie, Nuna, Sparco, Beaba κ.α., λειτουργώντας συνολικά 5 καταστήματα Kidscom καθώς και 7 καταστήματα της αλυσίδας Cool Club, επεκτείνοντας την παρουσία της με τέσσερα νέα σημεία μέσα στο τρέχον έτος. Η εταιρεία, μέλος του ομίλου εταιρειών Καφούνη, κατά την διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, ανακαίνισε πλήρως το σύνολο των καταστημάτων λιανικής που διαθέτει, δημιουργώντας ένα νέο concept που συνδέει το φυσικό με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της, προχωρά με γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό της ψηφιακής παρουσίας της, έχοντας αναθέσει την δημιουργία νέου ηλεκτρονικού καταστήματός σε μια από τις καλύτερες ομάδες που διαθέτει σήμερα η χώρα.

«Πάντα πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία γι’ αυτό και παραμείναμε σταθεροί στην υλοποίηση των σχεδίων μας ανεξαρτήτως των δυσκολιών που εμφανίζονται», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. «Προχωρούμε με γοργά αλλά σταθερά βήματα μπροστά και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2021 όπου οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν με διψήφιο νούμερο τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική. Το ευχάριστο είναι ότι αντίστοιχα κινούνται οι δραστηριότητές μας τόσο στην Κύπρο, τη Σερβία αλλά και τις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Τα τελευταία δύσκολα χρόνια μάθαμε πολλά και αποδείξαμε σε προμηθευτές και πελάτες ότι τους σεβόμαστε απόλυτα αλλά και τους ευχαριστούμε που παραμένουν σταθερά δίπλα μας», κατέληξε ο ίδιος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επικείμενοι νέοι δασμοί σε 60 χώρες, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέους δασμούς σε περίπου 60 χώρες, στοχεύοντας κυρίως πρακτικές αναγκαστικής εργασίας. Οι δασμοί θα αντικαταστήσουν τους προσωρινούς 10% και μπορεί να αφορούν και την ΕΕ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Wildberries έπληξαν τις επιχειρήσεις

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ζημιές σε επιχειρήσεις μετά από ουκρανικές επιθέσεις με drones σε αποθήκες της Wildberries, προκαλώντας διακοπές λειτουργίας και πυρκαγιές. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι επλήγησαν τόσο η εταιρεία όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ Τραμπ: Δασμοί 50% σε καναδικά προϊόντα

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για νέους δασμούς 50% σε διάφορα καναδικά προϊόντα, λόγω διακριτικής μεταχείρισης του Καναδά. Οι δασμοί θα ισχύσουν σε έναν μήνα και αφορούν αγαθά όπως κρασιά, τσιμέντο και μπαστούνια χόκεϊ.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Η αβεβαιότητα στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει το κόστος

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, προειδοποιεί ότι η ένταση στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει ασφάλιστρα, ναύλους και ενεργειακό κόστος, προκαλώντας νέες πιέσεις στην αγορά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε 6 ρωσικά τάνκερ, κανονική λειτουργία δύο λιμανιών

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χτύπημα σε έξι ρωσικά τάνκερ και δύο ρυμουλκά στη Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα, κατηγορώντας τα για μεταφορά πετρελαίου και καυσίμων στον ρωσικό στρατό, παρακάμπτοντας διεθνείς κυρώσεις.