ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Αύξηση των κεφαλαίων στα 37,8 εκατ. ευρώ από το SMERemediumCap

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Νίκος Καραμούζης ανέφερε πως το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον, κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, το πρώτο ελληνικό επενδυτικό Ταμείο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε τη δεύτερη και τελική φάση άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων. Συγκέντρωσε επιπρόσθετα 37.8 εκατ., με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση να διαμορφωθούν στα 142.5 εκατ. Συμμετέχουν 42 επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές και τραπεζικές εταιρείες και σημαντικά οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Στη νέα αύξηση κεφαλαίων συμμετέχει για πρώτη φορά το European Investment Fund, καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι αύξησαν τη συμμετοχή τους. 

Εκ μέρους της επενδυτικής ομάδας του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε το σημαντικό αριθμό νέων και παλαιών επενδυτών που τιμούν με την εμπιστοσύνη τους το εγχείρημα, τονίζοντας ότι «το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον, κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Κύριο επενδυτικό στόχο αποτελούν εκείνες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν, λόγω της ελληνικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας και της πρόσφατης πανδημίας, έλλειψη ρευστότητας, μικρό μέγεθος και κύκλο εργασιών, τεχνολογική και διαχειριστική υστέρηση, περιορισμένη πρόσβαση στη διεθνή αγορά και επιχειρησιακή στασιμότητα, αλλά διαθέτουν δυνητικά σημαντικές αναπτυξιακές και εξαγωγικές δυνατότητες, ικανές να αποκτήσουν το άριστο μέγεθος, να αξιοποιήσουν το νέο δυναμικό οικονομικό, αναπτυξιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα». 

Η επενδυτική ομάδα της SMERemediumCap, ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρώτη της επένδυση στον αγροτικό τομέα που προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Στόχος του ταμείου παραμένει να επενδύσει μετοχικά σε 10-12 ελληνικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακή προοπτική, “ξεκλειδώνοντας” την αξία και την πραγματική δυναμική τους και αναβαθμίζοντας την παραγωγή και εξαγωγική δυνατότητά τους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με «βαρίδι» blue chips και τράπεζες στο επίκεντρο

Οι τιμές των μετοχών παρουσιάζουν ήπια πτώση, περιορίζοντας τις αρχικές τους απώλειες, ενώ αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω νέων εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Ο ΓΔ υποχωρεί 0,47% στις 2.235,12 μονάδες.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Πτωτικά κινείται το ΧΑ, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωαγορές. Οι τράπεζες και τα blue chips δέχονται πιέσεις, με τον ΓΔ στις 11:00 στις 2.219,17 μονάδες (-1,18%) και συναλλαγές 27,17 εκατ. ευρώ. Κέρδη οριακά για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απώλειες σε ΕΛΠΕ και Optima.
Χαρτονομίσματα ευρώ κοντινό
ΑΓΟΡΕΣ

Ενισχύεται το ευρώ στα 1,1624 δολάρια εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ - ΕΕ

Το ευρώ ενισχύεται 0,22% έναντι του δολαρίου στα 1,1624, επηρεασμένο από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-ΕΕ. Διαμορφώνεται επίσης στα 183,68 γεν, 0,8676 στερλίνα και 0,9285 ελβετικό φράγκο. Το δολάριο χάνει 0,07% έναντι του γεν.