ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΟΛΘ

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός του ΟΛΘ

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού της ΟΛΘ θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το επίπεδο εξυπηρέτησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Στην αγορά αυτοκινούμενου γερανού (Mobile Harbour Crane) μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 144 τόνων από την εταιρεία Liebherr, προχώρησε η ΟΛΘ ΑΕ.

Η απόκτηση του νέου αυτοκινούμενου γερανού, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ, (πλέον ΦΠΑ), είναι μέρος του προγράμματος υποχρεωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο γερανός αναμένεται να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα σε 5 μήνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, τόσο στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) όσο και στο σταθμό συμβατικού φορτίου.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΘ ΑΕ , επισημαίνει ότι η αναβάθμιση του εξοπλισμού της «έχει ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στρατηγικό και πρωταρχικό στόχο της εταιρείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης εναέρια λήψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Τον Ιανουάριο σε λειτουργία το dry port στη Βουλγαρία

Η επέκταση σε άλλες αγορές και η εξωστρέφεια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η δημιουργία τριών dry ports, είναι ένας από τους 3 βασικούς στρατηγικούς στόχους του ΟΛΘ.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πιο προβλέψιμες οι σχέσεις με Κίνα παρά με ΗΠΑ, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ τόνισε ότι οι σχέσεις Καναδά-Κίνας είναι πλέον πιο προβλέψιμες χάρη στον ειλικρινή διάλογο με Κινέζους αξιωματούχους, συζητώντας τόσο τα σημεία συνεργασίας όσο και τις διαφωνίες.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαϊνάν: 100.000+ επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου στο ελεύθερο λιμάνι

Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου έχουν εγγραφεί στο Λιμάνι Ελεύθερου Εμπορίου Χαϊνάν, με τη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες να αυξάνεται, σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία.
Με γυναίκα σε μαγαζί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία ΕΣΑ για αντίκτυπο του ηλεκτρονικού εμπορίου στα τοπικά καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συναντήθηκε με τον γ.γ. Εμπορίου Ν. Μαραβέγια, θέτοντας τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του έντονου ανταγωνισμού από μεγάλες αλυσίδες και ηλεκτρονικές πλατφόρμες.