ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
kalogritsas
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Υπόμνημα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα κατέθεσε η κατασκευαστική CCC

Ο εργολάβος έχει μηνύσει τους υπεύθυνους του ομίλου για απάτη επί δικαστηρίω. Στην πταισματοδίκη επανέλαβε τις καταγγελίες οτι διεκπεραίωνε «εντολές της κυβέρνησης».

Στην τελική ευθεία εισήλθε η προκαταρκτική έρευνα των καταγγελιών του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, μετά το υπόμνημα που κατέθεσαν για την υπόθεση στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου οι εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

Η δικαστική λειτουργός, που διενεργεί έρευνα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, έλαβε τις γραπτές εξηγήσεις των υπευθύνων της CCC οι οποίοι φέρονται να διαψεύδουν όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας περί της αιτίας που κατέβαλαν 3 εκατ. ευρώ στον εργολάβο το επίμαχο διάστημα. Μάλιστα στο υπόμνημα της εταιρίας, φαίνεται να γίνεται επίκληση και της απόφασης του Πρωτοδικείου που μόλις πριν λίγες ημέρες επικύρωσε απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία διατάσσει τον κ. Καλογρίτσα να επιστρέψει εντόκως το επίμαχο ποσό που φαίνεται να του διατέθηκε για υπεργολαβία σε έργο που είχε αναλάβει η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον λιβανέζικο κολοσσό, η εταιρία του κ. Καλογρίτσα δεν προσέφερε το έργο για το οποίο έλαβε την επίμαχη προκαταβολή.

Η πλευρά Καλογρίτσα έχει μηνύσει τους υπευθύνους του Ομίλου για απάτη επί δικαστηρίω με αφετηρία την προσφυγή της CCC στο Διαιτητικό Δικαστήριο και υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά εμφανίζονται μεν ως προκαταβολή για υπεργολαβία της "Τοξότης" στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αλλά στην πραγματικότητα αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου Ομίλου για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της τότε κυβέρνησης.

Στην κατάθεση του στην πταισματοδίκη ο εργολάβος είχε επαναλάβει τις καταγγελίες του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» κατονομάζοντας τον τότε υπουργό Νίκο Παππά ως ενορχηστρωτή της όλης υπόθεσης. Μετά τις εξηγήσεις των υπευθύνων της CCC, η πταισματοδίκης αναμένεται να επιστρέψει την δικογραφία στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση, η οποία είναι πιθανό να διαβιβαστεί στην Βουλή καθώς ο πρώην εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kalogritsas_vladim
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CCC: Ο κολοσσός των κατασκευών που... έμπλεξε με τον Χρ. Καλογρίτσα

Με έσοδα 4,5 δισ. δολ. και 180.000 εργαζόμενους, η CCC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Μέσης Ανατολής. Το χρέος των 3 εκατ. ευρώ, ο Χρ. Καλογρίτσας και ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στην Daily Mail

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο Έλτον Τζον και άλλοι θα καταβάλουν 9,5 εκατ. στερλίνες στην Associated Newspapers μετά την ήττα τους στη δίκη περί παραβίασης απορρήτου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες για υποκλοπές από τη Daily Mail.
Φράγμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η INTERKAT με έκπτωση 24,20% προσωρινή ανάδοχος για το Φράγμα Αλμωπαίου

Το έργο προϋπολογισμού σχεδόν 72 εκατ. ευρώ θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της πεδιάδας των Γιαννιτσών με 41,12 εκατ. κ.μ. νερού ετησίως. Η περιπέτεια των αρδευτικών δικτύων και το ναυάγιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Ρωσία για τις επικείμενες συναυλίες του Κάνιε Γουεστ

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Κάνιε Ουέστ για συναυλίες στη Ρωσία τον Οκτώβριο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς θα είναι από τους λίγους διεθνείς καλλιτέχνες που εμφανίζονται εκεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Κτίριο Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Νέοι παίκτες ενισχύουν την ανάπτυξη ΜμΕ στην Ευρώπη και Ελλάδα

Η ανάπτυξη των ΜμΕ στην ΕΕ μετατοπίζεται σε νέους κλάδους όπως δημιουργικές βιομηχανίες, υγεία και τουρισμός, ενώ παραδοσιακοί τομείς εμφανίζουν μικρότερη δυναμική, σύμφωνα με το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία το mega-ΣΔΙΤ για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Στα 451 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ έκλεισε το κόστος της σύμβασης μέσα από την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με το Big 4 των κατασκευών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει κατασκευή και λειτουργία για 30 χρόνια.