ΓΔ: 2143.17 0.24% Τζίρος: 231.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΟΠΑΠ

Νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο Jan Karas

Ο κ. Karas θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ενώ παράλληλα διορίστηκε και ως νέο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου και την ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον κ. Kamil Ziegler και του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Jan Karas, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στην από 17.12.2020 συνεδρίασή του και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών & Διορισμών, αποφάσισε την εκλογή και το διορισμό του Jan Karas ως νέου εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου με έναρξη ισχύος την 01.01.2021.

Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτείται σε σώμα με έναρξη ισχύος την 01.01.2021 και για το υπόλοιπο της θητείας του ως ακολούθως:

  1. Kamil Ziegler, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
  2. Jan Karas, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  3. Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος Α', Μη Εκτελεστικό Μέλος
  4. Pavel Saroch, Αντιπρόεδρος Β', Μη Εκτελεστικό Μέλος
  5. Pavel Mucha, CFO, Εκτελεστικό Μέλος
  6. Robert Chvátal, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  7. Katarina Kohlmayer, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  8. Xρήστος Κοπελούζος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  9. Στυλιανός Κωστόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  10. Νικόλαος Ιατρού, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  11. Igor Rusek, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  12. Rudolf Jurcik, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  13. Δημητράκης Ποταμίτης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Kamil Ziegler, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠAΠ, σχολίασε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να συγχαρώ τον Jan Karas για την ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το τελευταίο διάστημα, ο Jan ασκούσε καθήκοντα Acting CEO του ΟΠΑΠΟΠΑΠ -1,88%, έχοντας σημαντική συνεισφορά στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της εταιρείας και στις ενέργειες που προβήκαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και τον αντίκτυπο των σχετικών περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας μαζί του, υπό τη νέα ιδιότητά του, ώστε να υλοποιήσουμε τους στρατηγικούς στόχους του ΟΠAΠ και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι με τη στήριξη όλων, ο Jan και η ιδιαίτερα ικανή ανώτερη διοικητική ομάδα του ΟΠΑΠΟΠΑΠ -1,88%, μαζί με τους εξαίρετους συναδέλφους μας, θα συνεχίσουν να δημιουργούν μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους, τους ανθρώπους, τους συνεργάτες και τους κοινωνικούς εταίρους της εταιρείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Jan Karas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ρεκόρ εσόδων το 2025 και συνολική διανομή 1,30 ευρώ ανά μετοχή

Ο ΟΠΑΠ έκλεισε το 2025 με ρεκόρ στα έσοδα από παιχνίδια, πάνω από 2,4 δισ. ευρώ. Η διοίκηση έδειξε ως οδηγούς το ΤΖΟΚΕΡ, το iGaming και τα VLTs. Η συνολική διανομή προς μετόχους φτάνει τα 1,30 ευρώ/μετοχή.
Allwyn-Ελλάδα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσοδα-ρεκόρ 2,41 δισ. το 2025, άνοδος κόστους και στήριξη από online

Ο ΟΠΑΠ έκλεισε το 2025 με καθαρά έσοδα προ εισφορών, 2,41 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,9%, καθώς ενισχύθηκαν τόσο οι ψηφιακές δραστηριότητες όσο και η επίγεια παρουσία μέσω του δικτύου καταστημάτων.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πιέσεις στις τράπεζες και στηρίγματα από επιλεγμένα blue chips

Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί ελαφρώς, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες. Υπεραποδίδουν οι μετοχές Viohalco, Elvalhalcor και ΟΤΕ, ενώ πιέζονται οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ. Ο τζίρος φτάνει τα 190,35 εκατ. ευρώ.