ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φωτο: Shutterstock

Γενική Ταχυδρομική: Αναστολή υπηρεσιών λόγω του όγκου παραδόσεων

Στην ανακοίνωση της, η εταιρεία ταχυμεταφορών αναφέρει οτι σταματούν όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες, όπως παραδόσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές. Για κάθε επείγουσα περίπτωση υπάρχει η υπηρεσία VIP αποστολή.

Την αναστολή όλων των πρόσθετων υπηρεσιών, εκτός της βασικής υπηρεσίας αποστολής ανακοίνωσε η Γενική Ταχυδρομική, αναφέροντας πως προς το παρόν σταματάνε οι αποστολές σπέσιαλ, οι παραδόσεις το Σάββατο και σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς ο όγκος των παραδόσεων που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει προβλήματα δυσλειτουργίας της εταιρείας.

Η Γενική Ταχυδρομική αναφέρει πως για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί  η νέα υπηρεσία "VIP αποστολή", που έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και έχει δημιουργηθεί ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της:

Η απρόβλεπτα παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και η εντελώς αστάθμητη πρόβλεψη ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας τους έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις σε όλα τα δίκτυα μεταφορών. Η πίεση αυτή αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, αφού, κατά παράδοση, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση λιανικών πωλήσεων που υπό τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από ηλεκτρονικές αγορές και άρα καταλήγουν στον αγοραστή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Στη Γενική Ταχυδρομική έχουμε έγκαιρα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές ώστε να μπορούμε να διεκπεραιώσουμε όγκους έως και 60 % αυξημένους σε σχέση με την περίοδο «κανονικότητας».  Παρά ταύτα η πίεση που ασκεί η αγορά ξεπερνάει ήδη  αυτή τη δυνατότητα με άμεση συνέπεια τη δημιουργία δυσλειτουργικών φαινομένων (καθυστερήσεις, λάθη, ζημιές, παράπονα κτλ).  Δεν είναι χωρίς σημασία η επισήμανση ότι σε όχι λίγες περιπτώσεις παρατηρείται πλήρης αδυναμία κατανόησης από χρήστες (αποστολείς ή παραλήπτες), αδυναμία που σχετίζεται με την εντελώς λανθασμένη [και σαφώς υποτιμημένη] άποψη για την  συγκεκριμένη υπηρεσία που αποτελεί το βασικό επιχειρηματικό αντικείμενο της Γενικής Ταχυδρομικής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για όσο διαρκεί αυτή η μη ομαλή κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάποια μέτρα έτσι ώστε αφενός μεν να διατηρήσουμε ως Γενική Ταχυδρομική ένα καλό επίπεδο υπηρεσιών αφετέρου δε  οι άνθρωποι που εργάζονται στη Γενική Ταχυδρομική να μπορούν να δουλεύουν  κατά το δυνατόν ανθρώπινα. 

Στα πλαίσια αυτά:

1. αναστέλλονται άμεσα όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή [ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε Δυσπρόσιτες κτλ]

2. Για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί  η νέα υπηρεσία "VIP αποστολή" [προσοχή ! Έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες] που δημιουργήθηκε  ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διακοπή δρομολογίων τρένων Σίνδος-Θεσσαλονίκη από πυρκαγιά

Λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό κοντά στον σταθμό Θεσσαλονίκης, διεκόπη η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος-Θεσσαλονίκη. Τρένα μένουν ακινητοποιημένα και αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις σε όλη τη γραμμή.
Χρήστος Δήμας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού ΒΟΑΚ στο τμήμα Ηράκλειο-Χανιά-Κίσσαμος

Υπογράφηκε στα Χανιά το πρακτικό έναρξης της παραχώρησης του βασικού τμήματος «Χανιά - Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εταιρικών παραγόντων. Στο έργο εντάσσεται και το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο: Από 31/1 τα δρομολόγια με λεωφορεία της Hellenic Train

Από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1680, 1681, 1682 και 1683. Αντικαθίστανται από λεωφορεία, με ορισμένες απευθείας μετακινήσεις και χωρίς στάση στο Πύθιο.
Κίτρινα ταξί σε δρόμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερη απεργία ταξί 3 - 4 Φεβρουαρίου λόγω ηλεκτροκίνησης

Το ΔΣ του ΣΑΤΑ αποφάσισε με πλειοψηφία 48ωρη απεργία ταξί στην Αττική στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2026. Συγκέντρωση την Τρίτη 3/2 στα γραφεία ΣΑΤΑ και πορεία στο Μαξίμου, αντιδρώντας σε κυβερνητικά μέτρα για την ελάχιστη μίσθωση Ε.Ι.Χ.