ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: EBRD

Επένδυση 50 εκατ. της EBRD στο «πράσινο ομόλογο» της Εθνικής 

«Είναι μια σημαντική και καινοτόμος συναλλαγή που ενισχύει την ελληνική κεφαλαιαγορά», σημείωσε η περιφερειακή επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο «πράσινο ομόλογο» της Εθνικής Τράπεζας προσέφερε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία ανακοίνωσε ότι επένδυσε σε αυτό το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το «πράσινο» ομόλογο της ελληνικής τράπεζας ήταν συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ιδιαίτερα θετική υποδοχή από τους επενδυτές. 

Στην ανακοίνωση της EBRD τονίζεται ότι η  επένδυση της ΕBRD θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων όπως αιολικά και ηλιακά πάρκα, σημειώνεται σχετικά.

«Είναι μια σημαντική και καινοτόμος συναλλαγή που ενισχύει την ελληνική κεφαλαιαγορά, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τον τραπεζικό τομέα αλλά και τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία στη χώρα», σημείωσε η περιφερειακή επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση προσέλκυσε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή 80 επενδυτών οι οποίοι προσέφεραν συνολικό ποσό 1,2 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 2,4 φορές την έκδοση. Το ομόλογο έχει εξαετή διάρκεια, με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη, τοκομερίδιο 2,75% και απόδοση 2.875%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 4 συστημικές τράπεζες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτικές οι συστημικές τράπεζες στο εννεάμηνο, με καθαρά κέρδη 3,5 δισ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έκλεισαν το εννεάμηνο 2025 με καθαρά κέρδη 3,56 δισ. ευρώ (-6%), αντέχοντας στις μειώσεις επιτοκίων χάρη στην ισχυρή πιστωτική επέκταση και την αύξηση των προμηθειών (+11,8%).
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η καλή (αριστερή) εξυγίανση των ΕΛΤΑ, μπηχτές Μυλωνά και ποιος γελάει καλύτερα

Η «αριστερή» και «δεξιά» εξυγίανση των ΕΛΤΑ, ο Κ. Πιερρακάκης φρεσκάρει τη μνήμη Φάμελλου - Παππά, όχι σε deals εντυπώσεων απο Μυλωνά, τί είπε ο Ευ. Μυτιληναίος για τη μετοχή, έρχεται συνέντευξη (και κόμμα;) Σαμαρά και αγρότες στο Σύνταγμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Τα πέντε σημεία που έκαναν τη διαφορά στην κερδοφορία της Εθνικής

Ισχυρές επιδόσεις στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Τι είπε ο Π. Μυλωνάς για τον νέο στόχο δανειοδοτήσεων, τα deals και τα σημεία που έκαναν τη διαφορά στον ισολογισμό της τράπεζας στο εννεάμηνο.
Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατέγραψε 964 εκατ. ευρώ κέρδη 9μήνου 2025

Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατέγραψε κέρδη 964 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2025, με αύξηση καθαρών εσόδων από προμήθειες και μειωμένο κόστος κινδύνου να αντισταθμίζουν την ομαλοποίηση επιτοκίων. Τα εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 12%.