ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Συνέλευση της Τράπεζας Χανίων
Φωτογραφία: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων σε συνέλευση. Credit: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Τράπεζα Χανίων: Έλαβε πανελλαδική άδεια, νέες προοπτικές

Η ετήσια γενική συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων έγινε στις 12 Ιουλίου, εγκρίνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 2025 και ενημέρωση για μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία, με έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για το μετοχικό κεφάλαιο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026, στην έδρα του συνεταιρισμού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκρίθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2025, αποφασίστηκε η έκδοση απλών ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (Ο.Μ.Ε.), ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις θυγατρικές εταιρείες και τις συμμετοχές, με έγκριση των σχετικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο πρόεδρος της τράπεζας, Μιχαήλ Μαρακάκης, ενημέρωσε τους συνεταίρους για την πρόοδο των διαδικασιών μετασχηματισμού της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον επενδυτικών σχημάτων για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, γεγονός που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στις προοπτικές της.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, ο κ. Μαρακάκης δήλωσε: «Κλείνει ένα ακόμα έτος με σημαντικές επιτυχίες για την τράπεζά μας. Προχωράμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την μετατροπή της τράπεζας σε ανώνυμη εταιρεία μετά και την λήψη της άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ενίσχυση της θέσης μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχουμε πάρει στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον αυτής της τράπεζας. Η τράπεζα θα αντέξει σε έναν καινούριο ανταγωνισμό με μια πανελλαδική άδεια σαν ΑΕ. Δεν σας κρύβω το ενδιαφέρον πολλών θεσμικών παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συμμετοχή τους στην τράπεζά μας. Η διοίκηση της τράπεζας θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και διαφάνεια για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων και της ευρύτερης κοινωνίας, ενισχύοντας τον αναπτυξιακό της ρόλο στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 661 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2026

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 661 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2026, με αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους (+2,6% το Β' τρίμηνο), χάρη στην πιστωτική επέκταση και τα υψηλότερα επιτόκια, που ενισχύουν το επιτοκιακό περιθώριο.
Ελένη Βρεττού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CrediaBank: Εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΤΕπ για την Ασφάλεια και Άμυνα

Η ΕΤΕπ και η CrediaBank υπέγραψαν συμφωνία 100 εκατ. ευρώ για στήριξη ΜμΕ και midcaps, εστιάζοντας σε ασφάλεια και άμυνα. Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει ως 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.