ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ANEK
Φωτο: ΑΝΕΚ

ANEK Lines: Αποκαταστάθηκε η βλάβη του «Κίσσαμος», παραμένει στη Μήλο

Η ANEK Lines ανακοίνωσε ότι μετά τη βλάβη και προσάραξη του «Κίσσαμος» κοντά στη Μήλο, το πλοίο επέστρεψε με ίδια μέσα στο λιμάνι, όπου παραμένει ασφαλές. Συνεργάζεται με τις αρχές και θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις.

Η ANEK Lines ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη, μετά το περιστατικό προσάραξης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κίσσαμος» σε αβαθή ύδατα, κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα στη Μήλο. Το συμβάν σημειώθηκε έπειτα από απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας (μπλακ άουτ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στις 03:10 τα ξημερώματα, λίγο μετά τον απόπλου του πλοίου από τη Μήλο, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον Πειραιά προς τα Χανιά.

Η τεχνική βλάβη αποκαταστάθηκε από το πλήρωμα του μηχανοστασίου, ενώ το πλοίο επέστρεψε με ίδια μέσα στο λιμάνι του Αδάμαντα. Εκεί παραμένει ασφαλώς δεμένο, εν αναμονή της επιθεώρησης από τις αρμόδιες αρχές.

Στο πλοίο επιβαίνουν 1.246 επιβάτες και 108 μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι όλοι ασφαλείς, σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Νέα μέτρα στήριξης και ειδικό Pass για πληγέντες Αγ. Βασιλείου

Δρομολογούνται τρεις νέες δράσεις για στήριξη πληγέντων και τοπικής οικονομίας στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με οικονομική ενίσχυση, αποκατάσταση οικοσκευής και ειδικό Pass για τόνωση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές.
Ροδακινιές Ημαθίας Άνοιξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χημικός από το Κεντάκι μετατρέπει χωράφι στην Ημαθία σε τουριστικό spot

Τουρίστες από τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν αγρόκτημα στη Ημαθία, όπου έγιναν για λίγο αγρότες. Μέσω του πιλοτικού προγράμματος της Άννας Λογγιζίδου γνώρισαν τη συγκομιδή φρούτων και την ελληνική αγροτική ζωή, ζώντας μια μοναδική εμπειρία.
Γιάννης Χατζής επιχειρηματίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζής: Οριζόντιοι περιορισμοί στο χωροταξικό και επιπτώσεις στον τουρισμό

Η θέσπιση του Ειδικού Χωροταξικού Τουρισμού σηματοδοτεί νέα φάση αξιολόγησης και προσαρμογής, κρίσιμη για το μέλλον του τουρισμού. Οι ξενοδόχοι εκφράζουν έντονο προβληματισμό, καθώς βασικά ζητήματα παραμένουν άλυτα παρά τις διορθώσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Η φωτιά στη Σίβηρη ανησύχησε τους βαλκάνιους τουρίστες

Τα βαλκανικά ΜΜΕ ανέδειξαν εκτενώς τη φωτιά στη Χαλκιδική, αναφέροντας τη μεταφορά Σέρβων τουριστών για προληπτικούς λόγους, λόγω της μεγάλης προσέλευσης Βαλκάνιων επισκεπτών στα παραθαλάσσια θέρετρα της περιοχής.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι ασφαλής και ανοιχτή για όλους

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει ότι η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια και τον σεβασμό όλων των επισκεπτών, καταδικάζοντας κάθε μορφή ρατσισμού και βίας, διασφαλίζοντας τη φιλοξενία ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας.