ΓΔ: 2381.41 0.48% Τζίρος: 80.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:59:40
Κτίριο Bosch αρχηγείο
Φώτο: Shutterstock

Βosch Ελλάδας: Αύξηση πωλήσεων 30% το 2019

Το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, ενώ το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%.

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική αγορά κατέγραψε για έκτη συνεχή χρονιά η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 107 χρόνων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2019, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 30%, σε σύγκριση με το 2018 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%, ενώ, τέλος, το τμήμα ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων σημείωσε αύξηση +18%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας, δήλωσε σχετικά : «Η πορεία της εταιρείας μας κρίνεται επιτυχημένη. Καταφέραμε για έκτη συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία εν μέσω της τρέχουσας ιδιάζουσας κατάστασης.

Αναμένουμε μία δύσκολη χρονιά τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τοπική αγορά, συνεχίζοντας να προσφέρουμε "Τεχνολογία για τη ζωή". Το 2020, στις "παραδοσιακές" μας αξιόπιστες λύσεις θα έρθει να προστεθεί ένα νέο χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από προϊόντα και υπηρεσίες που είτε θα ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είτε θα έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί, βάσει αυτής.

Επιπλέον, διαθέτοντας τη δική μας πλατφόρμα ΙοΤ και το δικό μας ΙοΤ cloud και ακολουθώντας μία στρατηγική υποστήριξης προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με πολλούς πάροχους και συνεργάτες πάνω σε έργα που αφορούν τις "έξυπνες" πόλεις, όπως το σύστημα ανεύρεσης θέσης στάθμευσης, κ.ά.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κιργιστάν ζητά διάλογο με ΕΕ για φημολογούμενες κυρώσεις

Η κυβέρνηση του Κιργιστάν επιδιώκει συνομιλίες με την ΕΕ μετά το δημοσίευμα του Bloomberg περί ενδεχόμενων κυρώσεων λόγω παράκαμψης μέτρων κατά της Ρωσίας. Ο αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον αρμόδιο της ΕΕ για το θέμα.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αύξηση λιανικών πωλήσεων το 2025 με προγράμματα ανταλλαγής

Το 2025, τα κινεζικά προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων κινητοποίησαν 366 εκατ. αγορές και πωλήσεις 2,61 τρισ. γιουάν. Καταγράφηκε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις οικιακών συσκευών και 20,9% άνοδος στον επικοινωνιακό εξοπλισμό.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Σεντσέν: 1,4% ετήσια αύξηση στο εξωτερικό εμπόριο το 2025

Η Σεντσέν σημείωσε άνοδο 1,4% στο εξωτερικό εμπόριο το 2025, φτάνοντας τα 4,55 τρισ. γιουάν. Οι εξαγωγές ήταν 2,74 τρισ. γιουάν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8%. Σημαντική αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των εμπορικών επιχειρήσεων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σημαντική αντίδραση» αν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά εάν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εκφράζοντας ανησυχία ότι με αυτή τη συμφωνία η Κίνα θα αποκτήσει επιρροή στον Καναδά.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη άγνωστης αιτίας σε λιμενικό κτίριο του Ιράν στον Κόλπο

Έκρηξη σε οκταώροφο κτίριο στη Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη. Δεν υπάρχουν θάνατοι.