ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:05
Κτίριο Bosch αρχηγείο
Φώτο: Shutterstock

Βosch Ελλάδας: Αύξηση πωλήσεων 30% το 2019

Το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, ενώ το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%.

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική αγορά κατέγραψε για έκτη συνεχή χρονιά η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 107 χρόνων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2019, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 30%, σε σύγκριση με το 2018 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%, ενώ, τέλος, το τμήμα ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων σημείωσε αύξηση +18%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας, δήλωσε σχετικά : «Η πορεία της εταιρείας μας κρίνεται επιτυχημένη. Καταφέραμε για έκτη συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία εν μέσω της τρέχουσας ιδιάζουσας κατάστασης.

Αναμένουμε μία δύσκολη χρονιά τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τοπική αγορά, συνεχίζοντας να προσφέρουμε "Τεχνολογία για τη ζωή". Το 2020, στις "παραδοσιακές" μας αξιόπιστες λύσεις θα έρθει να προστεθεί ένα νέο χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από προϊόντα και υπηρεσίες που είτε θα ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είτε θα έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί, βάσει αυτής.

Επιπλέον, διαθέτοντας τη δική μας πλατφόρμα ΙοΤ και το δικό μας ΙοΤ cloud και ακολουθώντας μία στρατηγική υποστήριξης προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με πολλούς πάροχους και συνεργάτες πάνω σε έργα που αφορούν τις "έξυπνες" πόλεις, όπως το σύστημα ανεύρεσης θέσης στάθμευσης, κ.ά.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αξιόπιστη εταίρος η Τουρκία, αλλά απαραίτητα τα κριτήρια Κοπεγχάγης για ΕΕ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ χαρακτήρισε την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο και ζήτησε εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Άγκυρας, τονίζοντας ωστόσο τα κριτήρια Κοπεγχάγης για ένταξη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φιντάν ζήτησε ρεαλιστική, μη πολιτική αξιολόγηση από την ΕΕ.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι-Τραμπ: Ξενάγηση στον μυστικό κήπο Ζονγκνανχάι μετά τις συνομιλίες

Μετά τις συνομιλίες για εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν, ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα αιωνόβια δέντρα του Ζονγκνανχάι, όπου ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας πως κάποια έχουν ηλικία 1.000 ετών.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπιστοσύνη Κίνας-ΗΠΑ στην αμοιβαία ωφέλεια των οικονομικών τους δεσμών

Παρά τη διεθνή αστάθεια, Κίνα και ΗΠΑ συνεχίζουν ρεαλιστική οικονομική συνεργασία. Αμερικανικές εταιρείες πρωταγωνιστούν στην China International Supply Chain Expo, κυρίως σε τομείς AI, ημιαγωγών και ιατρικής τεχνολογίας.