ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο Xiaomi Κίνα
Η είσοδος της Xiaomi με το λογότυπό της σε μεγαλοπρεπή πόλη της Κίνας.

Xiaomi: 24 δισ. ευρώ επενδύσεις και κυριαρχία στην ελληνική αγορά

Ο William Lu της Xiaomi ανακοίνωσε από τη Βαρκελώνη επενδύσεις άνω των 24 δισ. ευρώ έως το 2030, ενώ τόνισε τη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας και τη θέση της στις λίστες Fortune, Forbes και Interbrand.

Η Xiaomi ανακοίνωσε από τη Βαρκελώνη συνολικές επενδύσεις άνω των 24 δισ. ευρώ έως το 2030, σύμφωνα με τον William Lu, Partner and President της Xiaomi Corporation. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης των smart Xiaomi 17, Xiaomi 17 Ultra και Leica Leitzphone, καθώς και των νέων προϊόντων του εκτεταμένου οικοσυστήματος της εταιρείας.

Από τη σκηνή της παρουσίασης, ο επικεφαλής της Xiaomi ξεκίνησε με μια συνολική αποτίμηση της θέσης του ομίλου στη διεθνή αγορά, υπογραμμίζοντας τη σταθερή παγκόσμια ανάπτυξη και την ενίσχυση του brand.

Η εταιρεία κατέχει τη θέση 297 στη λίστα Fortune Global 500 για το 2025, την 229η στη Forbes Global 2000 και την 81η στη λίστα Interbrand Best Global Brands. Όπως τόνισε ο William Lu, οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη συνεχή ανοδική πορεία της Xiaomi και τη διεύρυνση του αποτυπώματός της στις διεθνείς αγορές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στρατηγική «Human × Car × Home», που συνδέει προσωπικές συσκευές, αυτοκίνητα και έξυπνα σπίτια σε ένα ενιαίο τεχνολογικό οικοσύστημα, ενισχύοντας τη φιλοσοφία της ολοκληρωμένης εμπειρίας χρήστη.

Η θέση της Xiaomi στην παγκόσμια αγορά

Η Xiaomi διατηρεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την τρίτη θέση παγκοσμίως στα smartphones, ενώ παραμένει πρώτη στα wearable bands και πέμπτη στην αγορά tablets για το τέταρτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

Ο William Lu στάθηκε επίσης στη δραστηριότητα της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αποκαλύπτοντας ότι η Xiaomi έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2025. Το αυτοκίνητο, όπως σημείωσε, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής επέκτασης και εντάσσεται οργανικά στο ευρύτερο οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας.

Το οικοσύστημα AIoT και η συνεργασία με τη Leica

Η Xiaomi παρουσίασε στοιχεία για το οικοσύστημα AIoT, το οποίο έχει ξεπεράσει το 1 δισ. παγκόσμιες συνδέσεις συσκευών. Η επίδοση αυτή επιβεβαιώνει τη μετάβαση της εταιρείας από κατασκευαστή συσκευών σε ολοκληρωμένη πλατφόρμα τεχνολογίας.

Η παρουσίαση της σειράς Xiaomi 17, σε στρατηγική συνεργασία με τη Leica, αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης. Το μήνυμα, ωστόσο, ήταν ευρύτερο: ενίσχυση επενδύσεων, τεχνολογική αυτάρκεια και περαιτέρω ενοποίηση του οικοσυστήματος συσκευών, οχημάτων και έξυπνων οικιακών λύσεων.

Η δυναμική παρουσία της Xiaomi στην Ελλάδα

Η Xiaomi διατηρεί ισχυρή παρουσία και στην ελληνική αγορά, όπου δραστηριοποιείται από το 2016 μέσω της διανομής της Info Quest Technologies. Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, ένας στους τέσσερις Έλληνες διαθέτει προϊόντα της εταιρείας.

Με βάση ανάλυση της Canalys, στο δεύτερο τρίμηνο του 2025 η Xiaomi κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά smartphones με μερίδιο 42% σε επίπεδο τεμαχίων. Η εικόνα παραμένει παρόμοια και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή κυριαρχία του brand στην Ελλάδα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Xiaomi Κίνα
ESG

Xiaomi: Επενδύσεις 4,3 δισ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη το 2025

Η Xiaomi ανακοίνωσε για το 2025 επενδύσεις 33,1 δισ. RMB στην έρευνα και ανάπτυξη, με έμφαση στη βιωσιμότητα, ανακυκλωμένα υλικά στα κινητά και φορτιστές, και τεχνολογίες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για εκατομμύρια KWh εξοικονόμησης.
Ευρώ χαρτονόμισμα ανάλυση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Ποια είναι τα εμπόδια στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων της ΕΕ

Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων (SIU), μαζί με την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ, όπως τονίζει ο Κ. Πιερρακάκης, με στόχο την ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
Τράπεζα της Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας κερδίζει αγωγή 249 δισ. δολαρίων κατά Euroclear

Δικαστήριο της Μόσχας ενέκρινε την αγωγή της Κεντρικής Τράπεζας κατά της Euroclear για ζημιές λόγω δέσμευσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 18,17 τρισ. ρουβλίων, αντιδρώντας σε ευρωπαϊκό σχέδιο για χρήση των εν λόγω πόρων.
Πτώση χρηματιστηρίου γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή πτώση 2,26% στο Χρηματιστήριο, με απώλειες 1,46% η εβδομάδα

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες. Το αρνητικό κλίμα διεθνώς επιτείνουν η άνοδος του πετρελαίου και οι ανησυχίες για πληθωρισμό. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 2,26% στις 2.246,82 μονάδες.
Λογότυπο ΕΤΑΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για αξιοποίηση τριώροφου ακινήτου στο κέντρο Χανίων

Η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε ανοικτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση τριώροφου ακινήτου 1.029 τ.μ. στο κέντρο Χανίων, γνωστό ως παλιό «Ψυγείο», δίπλα στη Δημοτική Αγορά, με δυνατότητα για πολλές εμπορικές και τουριστικές χρήσεις.