ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα

Intracom Defense: Σε στρατηγικό έργο του ΝΑΤΟ για τυποποίηση USVs

Η IDE είναι ο κύριος ανάδοχος και για την επιτυχή υλοποίηση του έργου και συνεργάζεται με την ελληνική DEFENCE STANDARDIZATION ADVICE P.C. (DEFSTAND), καθώς και με την ASTM International.

Tο έργο με τίτλο «Τυποποίηση Μη Επανδρωμένων Σκαφών Επιφανείας: Τρέχουσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές» ("Unmanned Surface Vehicles (USV) Standardization: Current Status and Future Outlook") ανέλαβε η Intracom Defense (IDE)  από το NATO Accelerating Interoperability and Standardization (AIS) Fund. 

Στόχος του έργου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η επιτάχυνση της τυποποίησης των USVs και της παροχής κατευθυντήριων γραμμών και εισηγήσεων προς το ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα θα διατυπωθούν συστάσεις για συνεργασία με εξωτερικούς Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (Standards Developing Organizations – SDOs) και τη βιομηχανία.

Η IDE είναι ο Φορέας Υλοποίησης (κύριος ανάδοχος) και για την επιτυχή υλοποίηση του έργου, συνεργάζεται με την ελληνική DEFENCE STANDARDIZATION ADVICE P.C. (DEFSTAND), με μοναδική τεχνογνωσία στη διαλειτουργικότητα και τη διαχείριση τυποποίησης, καθώς και με την ASTM International, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και διάθεση τεχνολογικών προτύπων.

Με αφορμή την ανάθεση του έργου, o Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την IDE η επιλογή της από το NATO, ως Κύριο Ανάδοχο ενός έργου που αφορά σε έναν τεχνολογικό τομέα υψηλής στρατηγικής σημασίας διεθνώς, αυτόν των USVs, έχοντας ήδη από το 2019 αναπτύξει, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές εταιρείες το πρώτο Ελληνικό USV».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα σε εκδήλωση της Intracom Defence
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διπλή βράβευση για Intracom Defense στα Βραβεία Πρωταγωνιστές της Οικονομίας

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στα Βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026», στην τελετή που διοργάνωσε η Direction Business Network για 11η χρονιά, στις 13 Ιουλίου στο Κορωπί.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρριψη πολλών drones κοντά στο προξενείο ΗΠΑ στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν χθες πολλαπλά drones πάνω από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Κουρδιστάν στο Ιράκ, προκαλώντας εκρήξεις κοντά στο αμερικανικό προξενείο. Είναι η πρώτη τέτοια επίθεση μετά την εύθραυστη εκεχειρία Απριλίου.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό διυλιστήριο Σιρζάν σταμάτησε μετά από ουκρανική επίθεση drone

Το διυλιστήριο Σιρζάν στη Ρωσία σταμάτησε να λειτουργεί μετά από ουκρανική επίθεση με drones, προκαλώντας ζημιές στην κύρια μονάδα επεξεργασίας και πυρκαγιά, γεγονός που ίσως οξύνει την έλλειψη καυσίμων στη χώρα.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

FSB: Κατάσχεση δυτικών drones με AI έτοιμα για επιθέσεις στη Ρωσία

Η FSB ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε δυτικής κατασκευής drones με Τεχνητή Νοημοσύνη που έφτασαν στη Ρωσία από Ουκρανία. Στόχος τους ήταν επιθέσεις σε αεροπορικές βάσεις. Οι δράστες συνελήφθησαν και τα drones έφεραν εκρηκτικά άνω του 1 κιλού.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση ουκρανικών drones σε 15 ρωσικά σκάφη στην Αζοφική Θάλασσα

Ουκρανικά drones έπληξαν 15 ρωσικά σκάφη, ανάμεσά τους επτά τάνκερ, στη Θάλασσα του Αζόφ. Το σύνολο των χτυπημένων σκαφών την τελευταία εβδομάδα έφτασε τα 105. Συνεχίζονται οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα για λόγους ασφαλείας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο χρηματοδοτεί 50.000 drones για την Ουκρανία

Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία, σε μία από τις μεγαλύτερες σχετικές παραγγελίες από δυτική χώρα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται σε drones για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας.