ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα

Intracom Defense: Σε στρατηγικό έργο του ΝΑΤΟ για τυποποίηση USVs

Η IDE είναι ο κύριος ανάδοχος και για την επιτυχή υλοποίηση του έργου και συνεργάζεται με την ελληνική DEFENCE STANDARDIZATION ADVICE P.C. (DEFSTAND), καθώς και με την ASTM International.

Tο έργο με τίτλο «Τυποποίηση Μη Επανδρωμένων Σκαφών Επιφανείας: Τρέχουσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές» ("Unmanned Surface Vehicles (USV) Standardization: Current Status and Future Outlook") ανέλαβε η Intracom Defense (IDE)  από το NATO Accelerating Interoperability and Standardization (AIS) Fund. 

Στόχος του έργου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η επιτάχυνση της τυποποίησης των USVs και της παροχής κατευθυντήριων γραμμών και εισηγήσεων προς το ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα θα διατυπωθούν συστάσεις για συνεργασία με εξωτερικούς Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (Standards Developing Organizations – SDOs) και τη βιομηχανία.

Η IDE είναι ο Φορέας Υλοποίησης (κύριος ανάδοχος) και για την επιτυχή υλοποίηση του έργου, συνεργάζεται με την ελληνική DEFENCE STANDARDIZATION ADVICE P.C. (DEFSTAND), με μοναδική τεχνογνωσία στη διαλειτουργικότητα και τη διαχείριση τυποποίησης, καθώς και με την ASTM International, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και διάθεση τεχνολογικών προτύπων.

Με αφορμή την ανάθεση του έργου, o Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την IDE η επιλογή της από το NATO, ως Κύριο Ανάδοχο ενός έργου που αφορά σε έναν τεχνολογικό τομέα υψηλής στρατηγικής σημασίας διεθνώς, αυτόν των USVs, έχοντας ήδη από το 2019 αναπτύξει, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές εταιρείες το πρώτο Ελληνικό USV».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική εταιρεία δοκιμάζει νέο βαλλιστικό πύραυλο για αντιαεροπορική άμυνα

Η ουκρανική εταιρεία Fire Point ανακοίνωσε επιτυχημένη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου FP-7.X, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για νέο αντιπυραυλικό σύστημα, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο Ιρίνα Τέρεχ.
Τράπεζα και ψηφιακά δεδομένα
ΔΙΕΘΝΗ

Η VTB ζητά χαλάρωση κανόνων για τράπεζες που στηρίζουν αμυντικά έργα

Ο διευθύνων σύμβουλος της VTB, Αντρέι Κόστιν, πρότεινε χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών για τη χρηματοδότηση αγοράς αμυντικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρείες, λόγω των αυξημένων ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική βιομηχανία.