ΓΔ: 2569.02 -0.11% Τζίρος: 102.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:37
Κτίριο Deloitte
Φώτο: Deloitte

Deloitte: Σύμβουλος της ΕΑΣ για την κοινοπραξία Hellenic Ammunition

Η Deloitte ανέλαβε χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΑΣ στη συμφωνία με τον όμιλο CSG για τη σύσταση της Hellenic Ammunition ΑΕ, με στόχο παραγωγή πυρομαχικών στην Ελλάδα.

Η Deloitte ανέλαβε τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της εταιρείας ΕΑΣ στη στρατηγική συμφωνία για τη σύσταση της κοινοπραξίας Hellenic Ammunition ΑΕ με τον όμιλο Czechoslovak Group (CSG), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κοινοπραξίας με αντικείμενο την παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την ΕΑΣ, καθώς ενισχύει τη διεθνή της παρουσία και δημιουργεί τις συνθήκες για περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της στον ευρωπαϊκό τομέα αμυντικής βιομηχανίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής και την προώθηση της εξωστρέφειας του κλάδου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Deloitte αξιοποίησε την εμπειρία της σε σύνθετες χρηματοοικονομικές και στρατηγικές συναλλαγές, στηρίζοντας την ΕΑΣ στη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμη αξία και ουσιαστικό αποτύπωμα.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο Αλέξης Χατζηπαύλου, Partner, Risk, Regulatory & Forensic Leader στην Deloitte Ελλάδος, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ΕΑΣ και συνολικά για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

 Η σύμπραξη με έναν διεθνώς καταξιωμένο όμιλο δημιουργεί τις βάσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μεταφορά τεχνογνωσίας και περαιτέρω ενσωμάτωση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό αμυντικό χάρτη. Στην Deloitte είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 661 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2026

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 661 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2026, με αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους (+2,6% το Β' τρίμηνο), χάρη στην πιστωτική επέκταση και τα υψηλότερα επιτόκια, που ενισχύουν το επιτοκιακό περιθώριο.
Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις 2.540,88 μονάδες με μικρή άνοδο 0,03% ο Γενικός Δείκτης

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στα χθεσινά επίπεδα, ανακτώντας τις αρχικές απώλειες, με το βασικό δείκτη να φτάνει συνολικά κέρδη 3,42% σε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Υποτονικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάκυνθος: Ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα μετά από 25 χρόνια

Στη Ζάκυνθο ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα, πρώτη φορά μετά το 1999, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική οικονομία και τονίζοντας το νέο master plan του λιμανιού.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ώθηση στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

Το 2026 οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ενισχύονται: οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται 68,1%, οι επενδύσεις και ο τουρισμός σημειώνουν άνοδο, ενώ το εμπορικό έλλειμμα περιορίζεται κατά 740 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2025.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ-ΕΤΕπ: Συμφωνία για ενίσχυση ανθεκτικότητας κρίσιμων υποδομών

Η ΕΤΕπ προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την ενίσχυση και προστασία κρίσιμων υποδομών, με στόχο την ανθεκτικότητα ενέργειας και νερού, συμβάλλοντας σε αξιόπιστα και βιώσιμα δίκτυα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προεκλογικές κινήσεις ξεκινά ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη για αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες 23 δισ. ευρώ, που δεν ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες, ενώ η κυβέρνηση μιλά για "πετυχημένη διαχείριση" εν μέσω ακρίβειας και κερδοσκοπίας.