ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Περσεύς: Άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς η Andromeda Seafood

Η Andromeda Seafood πλέον προχωρά στην απόκτηση των υπολοίπων 349.888 κοινών ονομαστικών μετοχών της Περσεύς.

Το δικαίωμα εξαγοράς άσκησε στις 21 Μαΐου 2020 η Αndromeda Seafood υποβάλλοντας προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περσεύς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ως άνω αίτημα, στις 15 Μαΐου 2020 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των κοινών μετοχών της εταιρείας, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κατά την περίοδο αποδοχής της από 20 Δεκεμβρίου 2019 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασής του (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση»).

Συνεχεία αυτού, κατά την 20η Μαΐου 2020, η Αndromeda Seafood κατέχει, άμεσα και έμμεσα, συνολικά 16.825.888 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 97,96% του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Κατά την 20η Μαΐου 2020, το ως άνω δικαίωμα αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 349.888 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε άμεσα και έμμεσα η Αndromeda Seafood κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 1,15 Ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε ο Προτείνων στην Δημόσια Πρόταση. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων θα αναλάβει και την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης, υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας.

Η πρόθεση της Αndromeda Seafood να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 7 Απριλίου 2020 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο πληροφοριακό δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Andromeda Seafood απέκτησε το 100% της Περσεύς

Ολοκληρώθηκε η καταχώριση της Andromeda Seafood στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, ως νέου κατόχου των 315.247 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Περσεύς, και κατέχει πλέον ποσοστό 100% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου.
Βασιλική Λαζαράκου, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σκαλώνει (;) μεγάλο deal, σε σοκ η κοσμική Αθήνα και κοσμοσυρροή στην ΕΚ

Η κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε σοκ η κοσμική και επιχειρηματική ελίτ, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ και οι Patriot, η βεντέτα Μητσοτάκη - Σαμαρά, το πικρό παράπονο στο Μ. Λαζαρίδη και οι παραβιάσεις.
Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η πολιτική σταθερότητα προσελκύει επενδύσεις και κεφάλαια

Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε στο Συμπόσιο για τα 35 χρόνια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τη σημασία της προστασίας της εμπιστοσύνης και της στρατηγικής λειτουργίας θεσμών για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.