ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:43:55
Κρίστιαν Χατζημινας επιχειρηματίας
Φωτο: Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Theon και του EFA Group, Κρίστιαν Χατζημηνάς.

THEON: Ισχυρή ανάπτυξη και ανεκτέλεστο 2,4 δισ. ευρώ

Η THEON εκτιμά ότι θα πετύχει το 2025 ιστορικά υψηλά έσοδα 435-445 εκατ. ευρώ και περιθώριο κερδών έως 26%, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,4 δισ. ευρώ και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για το 2026.

Η THEON εκφράζει βεβαιότητα ότι θα επιτύχει τον στόχο για έσοδα ύψους 435-445 εκατ. ευρώ το 2025, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της εταιρείας. Το περιθώριο κερδών προ φόρων αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 24% και 26%. 

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για την άμυνα και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η THEON αναμένεται να παρουσιάσει ιστορικά υψηλά επίπεδα εσόδων και κερδών για το οικονομικό έτος 2025, εισερχόμενη στο 2026 με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο που αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ. 

Αυτό προσφέρει υψηλή προβλεψιμότητα για την πορεία των εσόδων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Στα βασικά ορόσημα για το 2025 περιλαμβάνονται νέες παραγγελίες που ξεπέρασαν το τριπλάσιο των προβλεπόμενων εσόδων, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο διπλασιάστηκε σε σχέση με το τέλος του 2024. 

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε τροποποίηση σύμβασης με τον οργανισμό OCCAR και την κοινοπραξία THEON/Hensoldt, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ενιαία προμήθεια Συστημάτων Νυχτερινής Όρασης σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.

Η εταιρεία ενίσχυσε την εφοδιαστική της αλυσίδα μέσω επέκτασης συμφωνίας με την Exosens και αύξησε την παραγωγική δυναμικότητα στη HarderDigital και την Exosens. 

Επιπλέον, διασφαλίστηκε σημαντική παραγγελία 25 εκατ. ευρώ για Λυχνίες Ενίσχυσης Φωτός 3ης γενιάς από τη Harder Digital, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς στις πρόσφατες επενδύσεις.

Η THEON προχώρησε σε στρατηγικές επενδύσεις, εξαγορές και συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης μειοψηφικού πακέτου 9,8% στην Exosens. 

Η έναρξη κατασκευής νέας μονάδας παραγωγής οπτρονικών συγκροτημάτων σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας σε νέες επιχειρησιακές πλατφόρμες.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε επιτυχώς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τον ισολογισμό και μειώνοντας σημαντικά τον δανεισμό, κάτω από τον στόχο για δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA μικρότερο από 2,5x.

Οι προβλέψεις για το 2026 κάνουν λόγο για αύξηση εσόδων κατά 30% σε ετήσια βάση, εκ των οποίων το 20% οργανική, καθώς και για υπερδιπλασιασμό της συνεισφοράς των νέων ψηφιακών προϊόντων στα έσοδα, φτάνοντας το 25% με την ενσωμάτωση της Kappa.

Η δυναμική της THEON ενισχύεται περαιτέρω από τη μετάβαση σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες-πλαίσιο και τη σημαντική συνεισφορά του χαρτοφυλακίου νέων προϊόντων, με στόχο οργανική ανάπτυξη υψηλότερη του μέσου όρου του κλάδου. Παράλληλα, εξαγορές και συγχωνεύσεις δημιουργούν θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της THEON, τόνισε πως το 2025 αποτέλεσε χρονιά σημαντικών εξελίξεων για την εταιρεία.

 Όπως ανέφερε, η THEON έχει οικοδομήσει ισχυρή φήμη και σταθερή θέση, υλοποιώντας τη στρατηγική της και διασφαλίζοντας την ηγετική της παρουσία στην αγορά. Ο κ. Χατζημηνάς εξέφρασε την περηφάνια του για την ομάδα και τους μετόχους, επισημαίνοντας τη συνεχή δέσμευση και υποστήριξή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκλείουν χρήση εδάφους για επιθέσεις κατά Ιράν

Τα ΗΑΕ δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν τη χρήση του εδάφους, εναέριου χώρου ή χωρικών υδάτων τους για επιθέσεις κατά του Ιράν, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στάρμερ προς ΝΑΤΟ – Έτοιμοι για δράση στην ασφάλεια Αρκτικής

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμβάλει πλήρως στη διατήρηση της ασφάλειας στην Αρκτική, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας των συμμάχων στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν έκανε περισσότερα για το ΝΑΤΟ από μένα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι έχει προσφέρει περισσότερα στο ΝΑΤΟ από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δαπανούν τεράστια ποσά και εξέφρασε αμφιβολίες αν οι σύμμαχοι θα βοηθούσαν αντίστοιχα τις ΗΠΑ.
Γενς-Φρέντρικ Νίλσεν Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Δεν πρόκειται να γίνει στρατιωτική επιχείρηση, αλλά να είμαστε σε ετοιμότητα

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν είπε στο Νούουκ ότι στρατιωτική επιχείρηση είναι απίθανη, χωρίς να αποκλείεται. Τόνισε ότι η Γροιλανδία είναι στο ΝΑΤΟ.