ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shuterstock

Εκτόξευση της εβδομαδιαίας καταναλωτικής δαπάνης σε ηλεκτρονικά καταστήματα

Αξιολογώντας την μεταβολή της online δαπάνης από τις πρώτες 9 εβδομάδες του έτους (προ COVID-19), διαφαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας έχει πλέον εξαπλασιαστεί σε τζίρο στις εβδομάδες 10 έως 18.

Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Αξιολογώντας την μεταβολή της online δαπάνης από τις πρώτες 9 εβδομάδες του έτους (προ COVID-19), διαφαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας έχει πλέον εξαπλασιαστεί σε τζίρο στις εβδομάδες 10 έως 18.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον η αξιολόγηση του Μαΐου όπου το φυσικό δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων θα είναι πλέον ενεργό.

Η έρευνα αυτή διενεργείται μηνιαίως από τον GR.EC.A, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των μηχανών σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 4.451 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.116 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα έχουν εξαιρεθεί όλες οι κατηγορίες υπηρεσιών (όπως αεροπορικά εισιτήρια, μουσική, ταινίες, συνδρομές σε παιχνίδια) αλλά και η κατηγορία αγορών από online super markets και ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών καθόλο το διάστημα της πανδημίας. Ταυτόχρονα ετοιμάζει προτάσεις προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να βελτιώσουν τους χρόνους παράδοσης προς το αγοραστικό κοινό, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική απόρριψη της προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «δικαίωση» την απόρριψη της τουρκικής προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean, που κατατέθηκε το 2021, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του ΟΒΙ για την ακύρωσή του στην ΕΕ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιρλανδία προωθεί απαγόρευση εισαγωγών από ισραηλινούς οικισμούς στη Δ. Όχθη

Η Ιρλανδία σχεδιάζει να απαγορεύσει έως τα μέσα Ιουλίου το εμπόριο αγαθών με οικισμούς στη Δυτική Όχθη, με αντιδράσεις από Ισραήλ και ΗΠΑ. Η απαγόρευση θα αφορά κυρίως λίγα προϊόντα, κυρίως φρούτα μικρής αξίας.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Συνάντηση Κατσαφάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΣΠ, συζητώντας βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, όπως ψηφιακή γραφειοκρατία, λειτουργικό κόστος και έλλειψη ρευστότητας.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Άδικος ο αποκλεισμός εστίασης και εμπορίου από την ενίσχυση

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο να εξαιρούνται από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ οι κλάδοι της εστίασης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.