ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελληνικά Ταχυδρομεία υποκατάστημα
Φωτο: Shutterstock

ΕΛΤΑ: Διευκρινίσεις για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ευθύνης στελεχών

Τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν ότι διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο D&O από το 2013, καλύπτοντας ΔΣ και στελέχη, όπως προβλέπεται στη σύγχρονη διακυβέρνηση.

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Directors and Officers Liability (D&O), απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα.

Όπως επισημαίνεται, τα ΕΛΤΑ διαθέτουν ασφαλιστήριο D&O από το 2013, το οποίο καλύπτει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας. Η πρακτική αυτή ακολουθείται ευρέως σε οργανισμούς και εταιρείες που εφαρμόζουν σύγχρονους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης.

Η απόφαση για την ανανέωση ή σύναψη νέου ασφαλιστηρίου ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2025, στο πλαίσιο της πάγιας εταιρικής πολιτικής και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση αναλυτικής αξιολόγησης των προσφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεύθυνση Προμηθειών των ΕΛΤΑ, με τη συνδρομή εξωτερικού ασφαλιστικού συμβούλου, απευθύνθηκε σε 22 διεθνείς ασφαλιστές D&O. Υποβλήθηκαν προσφορές από 7 ασφαλιστές, οι οποίες εξετάστηκαν ως προς την τιμολόγηση, τους όρους και το εύρος των καλύψεων.

Από τη διαδικασία προέκυψαν 4 τελικές προσφορές που αξιολογήθηκαν από τα αρμόδια όργανα, πριν την επιλογή και υπογραφή του ασφαλιστηρίου. Το κόστος παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η υπογραφή του σχετικού εντάλματος πληρωμής από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο μιας τυπικής διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα και αφορούσε την πληρωμή της πρώτης δόσης του συμβολαίου.

Οι ασφαλιστικές καλύψεις D&O χαρακτηρίζονται ως καθιερωμένη διεθνής εταιρική πρακτική, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των διοικητικών οργάνων και την προστασία των στελεχών που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσικλιάς: Τα ΕΛΤΑ έγιναν εργαλείο απευθείας αναθέσεων από τη ΝΔ

Ο αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φοίβος Τσικλιάς, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετέτρεψε τα ΕΛΤΑ σε εργαλείο απευθείας αναθέσεων και κάλεσε σε προοδευτικό μέτωπο με συμμετοχή της κοινωνίας.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η παραίτηση Σκλήκα από διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ κοινοποιήθηκε στην ΕΕΣΥΠ

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόριος Σκλήκας, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως γνωστοποίησε το Υπερταμείο. Η ΕΕΣΥΠ θα συνεδριάσει για την αποδοχή της. Το Υπερταμείο τον ευχαριστεί και του εύχεται καλή επιτυχία.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη αναπληρωτή διευθυντή διαστημικού κέντρου για δωροδοκία

Συνελήφθη ο αναπληρωτής διευθυντής του διαστημικού κέντρου «Πόλη των Άστρων» και έξι συνεργάτες του, ως ύποπτοι για χρηματισμό, ενώ διεξάγεται ποινική έρευνα από τη ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με το TASS.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών: 20 χρόνια συμβολής στην ελληνική κεφαλαιαγορά

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας, με εκδήλωση για τον ρόλο της κεφαλαιαγοράς, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Ξεκινά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού με αλλαγές σε 7 καταστήματα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν στη δεύτερη φάση του μετασχηματισμού τους, μεταφέροντας τη δραστηριότητα σε 30 καταστήματα τον Μάρτιο, με στόχο πιο ευέλικτη λειτουργία και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Βιομηχανικό πάρκο ΕΤΒΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Η Κανονιστική Συμμόρφωση «κλειδί» για ESG, ISO και αδειοδοτήσεις

Η Μαίρη Νικολάου, επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, τόνισε τον κεντρικό ρόλο του τμήματος στην εφαρμογή νομοθεσίας, προτύπων ESG και ISO, καθώς και την επίτευξη τριπλής πιστοποίησης μετά από διετή προετοιμασία.