ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Φωτο: Shutterstock

Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα «a la cart»- Τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στα ξενοδοχεία

Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους. 

Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα «a la cart» (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού. Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω "έξυπνων συσκευών" και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.

Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους. 

Για αυτή την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών. Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού για την Ελλάδα, όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η ένωση συνεργάζεται με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα έχει αναθέσει στην Howarth International μελέτη για την «επόμενη μέρα» στα ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε δυο εβδομάδες, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την αγωνία του για το αν θα πρέπει ή ακόμα ακόμα, αν μπορούν να ανοίξουν τις ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας όπως τονίζει. «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους βιωσιμότητας και αν δεν συμβεί αυτό, ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι «μπορεί και να μην ανοίξουν ξενοδοχεία».  Προσθέτει, επίσης, ότι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα ξενοδοχεία, για υγειονομικούς λόγους, είναι σημαντικά κοστοβόρες και σε πολλές των περιπτώσεων θα είναι και αδύνατες να εφαρμοστούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Κω, νησί που πρωταγωνιστεί στα Δωδεκάνησα στις τουριστικές αφίξεις, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διερωτάται τι κόστος θα έχει το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ειδικά στο σκέλος της προφύλαξης του τοπικού πληθυσμού από τυχόν μετάδοση του ιού, αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.  «Τελικά είναι σωστό να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα; Μήπως θα πρέπει να ληφθεί μια γενναία απόφαση, ότι το 2020 θα πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, τα ανελαστικά πάγια των επιχειρήσεων και να προετοιμαστούμε για το πολύ δυνατό 2021», ερωτά η κα Σβήνου.

Πηγή αγωνίας για την ίδια είναι οι ελεύσεις τουριστών που τυχόν δεν θα διαγνωστούν από τα τεστ που θα γίνονται πριν αυτοί ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των εργαζομένων και των τοπικών πληθυσμών.

Τέλος στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του «υγειονομικού πρωτοκόλλου», που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίες των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλιό τρένο σε ράγες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για επαναλειτουργία του Οδοντωτού

Το ΤΕΕ θα εκπονήσει μελέτη για την επαναλειτουργία της γραμμής Οδοντωτού, έπειτα από σύσκεψη με το υπουργείο Υποδομών, τη Δυτική Ελλάδα, τον ΟΣΕ και τοπικούς φορείς. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.
ΑλόννησοΑςλ όννηνσηίσ οθςέ αλιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αλόννησος κερδίζει διεθνή αναγνώριση για την αυθεντικότητα και τη γαλήνη της

Η αυθεντική και ήρεμη Αλόννησος ξεχωρίζει στον βρετανικό Τύπο, με εφημερίδες όπως ο Guardian και The Sun να τη συστήνουν για χαλαρωτικές διακοπές, λόγω της φύσης, του θαλάσσιου πάρκου και των μοναδικών εμπειριών της.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας στο Βελιγράδι

Νέες προοπτικές συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα, αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση διανοίγονται Βόρεια Ελλάδα και Σερβία, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας στη διμερή συνάντηση στο Βελιγράδι με στήριξη υπουργείων και φορέων.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ECTAA: Θετικό βήμα η νέα Οδηγία ΕΕ για οργανωμένα ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών επικροτεί την έγκριση της νέας Οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια, που παρέχει σαφέστερο και λειτουργικότερο πλαίσιο, απλουστεύει ορισμούς και διατηρεί ισχυρή προστασία για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ.