ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

AVE: Αύξηση εσόδων και θετικό αποτέλεσμα μετά από φόρους στο εξάμηνο

Η AVE κατέγραψε αύξηση εσόδων 14,3% και μείωση ζημιών κατά 92,8% στο α’ εξάμηνο 2025, ενώ σε επίπεδο εταιρείας εμφάνισε κέρδη 1,53 εκατ. μετά από φόρους, έναντι ζημιών 2,8 εκατ. πέρυσι.

Η AVE ανακοίνωσε σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών για το πρώτο εξάμηνο του 2025, σημειώνοντας αύξηση εσόδων τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και Εταιρείας και επιστροφή στην κερδοφορία. 

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14,3%, ενώ οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν κατά 91,7%. 

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον Όμιλο μειώθηκαν σημαντικά σε 303 χιλ. ευρώ, από 4,23 εκατ. πέρυσι, ενώ η Εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,53 εκατ., σηματοδοτώντας μια δυναμική πορεία ανάκαμψης μετά από συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις.

Η ανακοίνωση της AVE

Ο κύκλος εργασιών της AVE για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο πρώτο εξάμηνο του 2025 ανήλθε σε 13,33 εκ. για τον Όμιλο και 7,11 εκ για την Εταιρεία έναντι 11,66 εκ και 5,28 εκ. αντίστοιχα, στο πρώτο εξάμηνο του 2024, εμφανίζοντας αύξηση κατά ποσοστό 14,3% και 34,7%, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το εξάμηνο του 2025 ήταν ζημιογόνα κατά 914 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,59 εκ. το εξάμηνο του 2024, ήτοι βελτίωση κατά 42,6 %.

 Τα σχετικά μεγέθη για την Εταιρεία ήταν κερδοφόρα κατά 371 χιλ. ευρώ, μετά από πολλές περιόδους ζημιογόνων χρήσεων, όπως άλλωστε και τη συγκρίσιμη περίοδο του 2024, οπότε οι ζημιές ανήλθαν σε 645 χιλ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2025 για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν αρνητικά κατά 354 χιλ ευρώ. , παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση κατά 91,7% έναντι των ζημιών 4,27 εκ της αντίστοιχης περιόδου του 2024. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 789 χιλ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2025, έναντι ζημιών 2,74 εκ της αντίστοιχης περιόδου του 2024.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους του Ομίλου για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν ζημιογόνα κατά 303 χιλ. ευρώ και 4,23 εκ. στο εξάμηνο των ετών 2025 και 2024, αντίστοιχα. Συνεπώς, οι ζημιές στην πρόσφατη περίοδο, επέδειξαν σημαντική υποχώρηση της τάξης του 92,8 %. 

Σε επίπεδο Εταιρείας τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν κερδοφόρα κατά 1,53 εκ. στο υπό εξέταση εξάμηνο, έναντι ζημιών ύψους 2,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνεδρος μεσηλικιών panel
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΕΒΕΘ-Υφυπουργού Εργασίας: Στο επίκεντρο η έλλειψη προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει τη λειτουργία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ. Προτείνεται απλοποίηση πρόσληψης αλλοδαπών εργαζομένων και μετατροπή της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση απασχόλησης.
Χάρης Θεοχάρης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωστρέφειας στη Λαμία με Χ. Θεοχάρη

Στη Λαμία συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κυβερνητική Επιτροπή Εξωστρέφειας. Υπογράφηκε μνημόνιο για Γραφείο Εξωστρέφειας με στόχο να ενισχυθούν οι τοπικές εξαγωγές και επενδύσεις. Προηγήθηκε επίσκεψη στην ΕΑΣ Στυλίδας.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων

Από σήμερα λειτουργεί στην ψηφιακή πύλη myAADE η εφαρμογή για τις δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων, ενώ ενεργοποιείται και η αυτόματη έκδοση προστίμων για εκπρόθεσμες υποβολές.
Αναστάσιος Αρανίτης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρανίτης: Καταλυτικός ο ρόλος της AKTOR στις υποδομές της Κρήτης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών AKTOR ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και AKTOR ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, Αναστάσιος Αρανίτης ανέδειξε τον ρόλο της AKTOR στα μεγάλα έργα της Κρήτης, από τον Βόρειο Οδικό Άξονα και τις φοιτητικές εστίες έως τα κρίσιμα υδραυλικά έργα στο Λασίθι.