ΓΔ: 2706.7 0.34% Τζίρος: 33.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:36
Φώτος: ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Χαϊδεμένος: Μείωση εσόδων, αλλά βελτίωση κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο

Η εταιρεία Χαϊδεμένος παρουσίασε πτώση εσόδων 5% λόγω μειωμένων εκτυπώσεων, ωστόσο βελτίωσε σημαντικά την κερδοφορία της και περιόρισε τις ζημίες στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Μειωμένο κύκλο εργασιών, αλλά σημαντικά βελτιωμένη εικόνα στα αποτελέσματα και στην κερδοφορία, κατέγραψε η εταιρεία Χαϊδεμένος στο πρώτο εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε.

Ο κύκλος εργασιών για την περίοδο 1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2025 ανήλθε σε 9,31 εκατ. ευρώ, έναντι 9,79 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σημειώνοντας πτώση 5%. Η μείωση αποδίδεται κυρίως στη συρρίκνωση του όγκου εκτυπώσεων από υπάρχοντες πελάτες.

Παρά τη μείωση στα έσοδα, τα μικτά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά, φθάνοντας τα 1,45 εκατ. ευρώ από 1,11 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 406.185 ευρώ, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή βελτίωση από τα 112.499 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Τα αποτελέσματα προ φόρων παρέμειναν αρνητικά, ωστόσο οι ζημίες περιορίστηκαν σημαντικά στα 194.776 ευρώ, έναντι 503.826 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024. Αντίστοιχα, οι ζημίες μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 191.587 ευρώ, από 488.154 ευρώ πέρυσι.

Η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική ενίσχυσης της αποδοτικότητας αποδίδει καρπούς. «Παρά τη μείωση των πωλήσεων, η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και η συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων δείχνουν ότι η εταιρεία κινείται σε τροχιά ανάκαμψης», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.

Η Χαϊδεμένος θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της παραγωγικής της δραστηριότητας και στη διεύρυνση του πελατολογίου της, στοχεύοντας σε σταδιακή επιστροφή σε θετικά αποτελέσματα μέσα στα επόμενα τρίμηνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Ανάπτυξης στηρίζει με 14 εκατ. € την καινοτόμο επένδυση ELPEN

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Athens LifeTech Park της ELPEN, μια στρατηγική επένδυση 14 εκατ. ευρώ που ενισχύει την καινοτομία, τη βιομηχανική παραγωγή και δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει διαρκώς τις γυναίκες επιχειρηματίες και ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις δυνατότητές τους, ενώ υπογράμμισε πως η ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι βασικός στόχος του κόμματος.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Επαφές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φορείς της πόλης

Η Ρένα Δούρου συνάντησε μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, τονίζοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις γυναίκες επιχειρηματίες. Ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ζητώντας άμεση υλοποίηση έργων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛΚΑΚ-Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αμυντική καινοτομία

Το ΕΛΚΑΚ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση της καινοτομίας, συνδέοντας την ακαδημαϊκή έρευνα με τη βιομηχανία και ενισχύοντας τις δυνατότητες του εγχώριου οικοσυστήματος τεχνολογιών διττής χρήσης.