ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λιμάνι Πειραιά κρουαζιερόπλοιο

ΟΛΠ ΑΕ: Διάκριση ως «Πρωταγωνιστής Κλάδου» για το 2023

Η ΟΛΠ ΑΕ τιμήθηκε ως κορυφαίος οργανισμός λιμένων για το 2023 στην εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Οικονομίας», επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία.

Η ΟΛΠ ΑΕ έλαβε μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τιμώντας τη διαχρονική παρουσία και συνεισφορά της στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος της χώρας. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Direction Business Network, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΠ ΑΕ διακρίθηκε στην κατηγορία «Πρωταγωνιστής Κλάδου - Οργανισμοί Λιμένων», επιβεβαιώνοντας τη σημαντική της θέση στον κλάδο βάσει κύκλου εργασιών, κερδών προ φόρων και ταμειακών διαθεσίμων για το έτος 2023.

 Η διάκριση αυτή καταδεικνύει τη ισχυρή οικονομική επίδοση της εταιρείας και τη δυναμική παρουσία της στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο διαχείρισης λιμένων, επισημαίνοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου λιμενικού οικοσυστήματος.

Με αφορμή τη βράβευση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Su Xudong, ανέφερε: «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία και το σύνολο του οργανισμού. 

Αντανακλά τη σταθερή προσήλωσή μας σε έναν μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, που ενισχύει τον ρόλο του Πειραιά ως στρατηγικής σημασίας πύλη εισόδου της Ευρώπης, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες».

Η φετινή τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου, σηματοδότησε τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεχούς παρουσίας του θεσμού, αναδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση στον τομέα της επιχειρηματικής αριστείας και ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για διαφανή λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών πάρκων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης του πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, με στόχο την στήριξη της βιομηχανίας. Αναμένονται 40 νέα πάρκα τα επόμενα 10 έτη, φτάνοντας τα 100 συνολικά.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Ανάπτυξης στηρίζει με 14 εκατ. € την καινοτόμο επένδυση ELPEN

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Athens LifeTech Park της ELPEN, μια στρατηγική επένδυση 14 εκατ. ευρώ που ενισχύει την καινοτομία, τη βιομηχανική παραγωγή και δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Τσαβδαρίδης: Το Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει διαχρονικά τη βιοτεχνία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στη 90ή ΔΕΘ τόνισε πως οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές στη βιοτεχνία, με έμφαση σε στήριξη απέναντι σε ενεργειακό κόστος, γραφειοκρατία και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Καινοτομία & έρευνα ως μοχλοί ανάπτυξης στη ΔΕΘ

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. έδωσε το «παρών» στη ΔΕΘ με το ETVA VIPE Studio, φιλοξενώντας ζωντανά τον υφυπουργό Στ. Καλαφάτη. Θέμα ήταν η καινοτομία, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες υποδομές για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της χώρας.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28,7 εκατ. ευρώ η στήριξη του Υπ. Ανάπτυξης στη γουνοποιία Δυτ. Μακεδονίας

Το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει τη γουνοποιία Δυτικής Μακεδονίας ως ζήτημα παραγωγικής ταυτότητας. Από το 2022 διατέθηκαν συνολικά πάνω από 28 εκατ. ευρώ σε προγράμματα στήριξης, συμπεριλαμβανομένης νέας δράσης 17 εκατ. ευρώ για 450 επιχειρήσεις.