ΓΔ: 2534.11 -2.08% Τζίρος: 275.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:16:40
Helleniq Energy, ELPE
Πηγή: Helleniq Energy

HELLENiQ ENERGY: Εξαγορά της ABO Energy Hellas και έργα 1,5 GW

Με την εξαγορά της ABO Energy Hellas, η HELLENiQ ENERGY ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της σε έργα ΑΠΕ άνω των 6 GW, επιταχύνοντας τον στόχο για 2 GW έως το 2030.

Σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή μετάβαση πραγματοποιεί η HELLENiQ ENERGY, μέσω της εξαγοράς της ABO Energy Hellas και έξι συνδεδεμένων εταιρειών από τη θυγατρική της, HELLENiQ Renewables. 

Η εξαγορά περιλαμβάνει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής θυγατρικής του γερμανικού ομίλου ABO ENERGY GmbH & Co. KGaA.

Με τη συμφωνία, η HELLENiQ ENERGY αποκτά ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο 22 έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνολικής ισχύος 1,5 GW. 

Τα έργα αφορούν διαφορετικές τεχνολογίες ΑΠΕ, ενώ περιλαμβάνουν και μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάπτυξης και κατασκευής έργων.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο διαθέτει 340 MW φωτοβολταϊκών έργων στην κατηγορία προτεραιότητας Β, καθώς και 550 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας (BESS), τα οποία είναι επιλέξιμα για ένταξη στη διαδικασία χορήγησης όρων σύνδεσης με προτεραιότητα.

Με αυτή την επένδυση, ο Όμιλος ανεβάζει τη συνολική ισχύ έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη σε πάνω από 6 GW, ενισχύοντας την πορεία του προς τον στρατηγικό στόχο των 2 GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030.

Η εξαγορά αποτελεί κομβικό σταθμό για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της HELLENiQ ENERGY στον τομέα της πράσινης ενέργειας, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως ηγετικού, καθετοποιημένου παρόχου ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Στήριξη ΜμΕ με σεβασμό στα δημοσιονομικά όρια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε πως εξετάζονται μετρημένα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος, εντός δημοσιονομικών ορίων, στο συνέδριο του energypress.
Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος Ομλου AKTOR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξάρχου: Κομβική η συμβολή Γκίλφοϊλ στην προώθηση του Κάθετου Διαδρόμου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atlantic SEE LNG Trade, Αλέξανδρος Εξάρχου, τόνισε πως ο Κάθετος Διάδρομος αποτελεί εθνική στρατηγική προτεραιότητα για Ελλάδα και ΗΠΑ, με διαρκή στήριξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Νέα μέτρα στήριξης για πετρέλαιο θέρμανσης και ντίζελ

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης για πετρέλαιο θέρμανσης και ντίζελ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, στοχεύοντας στην ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Παραδοσιακό ψωμί αρτοπωλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρτοποιοί: Ζητούν επιδότηση για το ενεργειακό κόστος των μικρών αρτοποιείων

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας ζητά να συμπεριληφθεί η βιοτεχνική αρτοποιία στο πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους 100 εκατ. ευρώ, λόγω αυξημένων εξόδων και βάσει διαβεβαίωσης από το Υπουργείο Ενέργειας για ένταξη του κλάδου.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη στη βιομηχανία και στις ενεργοβόρες ΜμΕ απαραίτητη

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, ζητά στήριξη για ενεργοβόρες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι και αυτές επιβαρύνονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος, όπως η βιομηχανία που λαμβάνει ήδη ενίσχυση.