ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροφωτογραφία λιμανιού Πειραιά ημέρα
Το λιμάνι του Πειραιά, επίκεντρο των αυξήσεων για τους εργαζομένους της DPort Services, σύμφωνα με τη νέα πρόταση ΣΣΕ.

DPort Services: Αυξήσεις έως 35% προτείνει για τους εργαζόμενους

Η DPort Services προτείνει αυξήσεις αποδοχών έως 35% και συνολική μέση αύξηση 21% για εργαζόμενους στους Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στη νέα 3ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυξήσεις αποδοχών έως 35% με συνολική αύξηση αμοιβών και λοιπών/έμμεσων οικονομικών παροχών που κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 21%, ανακοίνωσε ότι προτείνει η DPort Services για τους εργαζομένους στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο πλαίσιο της νέας 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Όπως ανακοινώθηκε, η πρόταση, η οποία έχει τεθεί υπόψη των τριών σωματείων εργαζομένων, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης των συνολικών αποδοχών κατά 20% που είχε δοθεί με την ισχύουσα ΣΣΕ το 2022.

Στα κύρια σημεία της οικονομικής πρότασης περιλαμβάνεται:

  • Οριζόντια αύξηση 100€ μηνιαίως για όλους τους εργαζόμενους
  • Πρόσθετη παροχή προϋπηρεσίας στο Σ.ΕΜΠΟ, από 20€ έως 160€/μήνα
  • Επιπλέον 25€ για κάθε νυχτερινή βάρδια, πέραν της νόμιμης προσαύξησης
  • Επιπλέον 30€ για εργασία σε επίσημη αργία, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης
  • Πρόσθετες παροχές για οικογένεια, παιδιά, εκπαίδευση & επαγγελματική εξέλιξη
  • Εφάπαξ παροχή 500€ σε όλους με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ
  • 150 νέες μετατροπές συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης
  • Πλήρης απορρόφηση των εισφορών των εργαζομένων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς ΒΑΕ

«Η πρότασή μας απαντά ουσιαστικά στις ανάγκες των εργαζομένων συνδυάζοντας στοχευμένες αυξήσεις αποδοχών, νέες κοινωνικές παροχές και πλήρη κάλυψη των εισφορών ΒΑΕ.

Με αυτή επιδιώκουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά όλων των εργαζομένων μας, να διατηρήσουμε το κλίμα εργασιακής ειρήνης και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία του εμπορικού λιμένα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μια υπεύθυνη και διαφανής διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων φέρνει ως αποτέλεσμα ένα συνολικό πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων, το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική αγορά.», δήλωσε ο Γιώργος Πέτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της DPort Services.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά την ενημέρωση τους κλήθηκαν να λάβουν θέση έναντι της πρότασης μέχρι την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφούνης: Οι συλλογικές συμβάσεις θεμέλιο για νέο μοντέλο ανάπτυξης στο εμπόριο

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, τονίζει ότι η επανεκκίνηση των συλλογικών συμβάσεων μπορεί να ενισχύσει παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα και μισθούς, θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο στο εμπόριο.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Νοεμβρίου με διαφάνεια και οργάνωση

Η ΔΥΠΑ ολοκλήρωσε τις πληρωμές Νοεμβρίου σε ανέργους, εργαζόμενους, γονείς και ειδικές ομάδες, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Τα επιδόματα ανεργίας, μητρότητας, εποχικά βοηθήματα και ειδικά προγράμματα κάλυψαν δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Οικονομία, αγροτικές εντάσεις και διεθνείς εξελίξεις

Οι σημερινές εφημερίδες παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων: εργασιακές αλλαγές, εντάσεις με αγρότες, αυξήσεις συντάξεων, διεθνείς γεωπολιτικές ανησυχίες και επεισόδια σε διαδηλώσεις, καθώς και οικονομικές προκλήσεις.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Οι εργαζόμενοι ξέρουν ποιος ευθύνεται, η κυβέρνηση ανεπαρκής

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αγνοεί την αποτυχία στις συλλογικές συμβάσεις και προσπαθεί να καρπωθεί μια συμφωνία που η κυβέρνησή του αντιτάχθηκε και καθυστέρησε.
πάγκος λαϊκής αγοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απεργία οι λαϊκές αγορές στις 3 Δεκεμβρίου 2025

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Συνομοσπονδία Παραγωγών και Πωλητών, διαμαρτυρόμενη για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή ηλεκτρονικού δελτίου.