ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Qualco
Φωτο: Ο Mohammed AlFahim, Acting Global Head of Wholesale Banking στην ADIB και ο Σπύρος Ρέτζεκας, Group Deputy CEO του ομίλου Qualco/Qualco

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των Qualco και Abu Dhabi Islamic Bank

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ADIB ενσωματώνει την πλήρως ψηφιοποιημένη λύση και τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα QUALCO ProximaPlus.

Ο όμιλος Qualco προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), κορυφαία ισλαμική τράπεζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο την ενίσχυση της Χρηματοδότησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Finance) σύμφωνα με τις αρχές της Σαρία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ανάδειξη της ADIB σε βασικό πάροχο σύγχρονων ψηφιακών λύσεων. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της τράπεζας στο όραμα των ΗΑΕ για χρηματοοικονομική καινοτομία με την παροχή υπηρεσιών συμβατών με τη Σαρία, οι οποίες ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ADIB ενσωματώνει την πλήρως ψηφιοποιημένη λύση και τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα QUALCO ProximaPlus  που έχει σχεδιαστεί για να  υποστηρίζει, με ευελιξία και αξιοπιστία, διαφορετικές μορφές ισλαμικής χρηματοδότησης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των διαδικασιών, την ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο όμιλος Qualco δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Ειδικότερα στη Μέση Ανατολή, συνεργάζεται με 11 οργανισμούς από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο σε 5 χώρες (ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Αίγυπτο).

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Mohammed AlFahim, Acting Global Head of Wholesale Banking στην ADIB, ανέφερε ότι: «Καθώς η ζήτηση για χρηματοοικονομικές λύσεις συμμορφούμενες με τη Σαρία συνεχίζει να αυξάνεται, η ADIB παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή καινοτόμων, ηθικών και αποδοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή. Η συνεργασία μας με τον όμιλο Qualco αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε πλήρως ψηφιοποιημένες λύσεις που υποστηρίζουν τη ρευστότητα, ενισχύουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και συμβάλλουν στην πρόοδο της ισλαμικής τραπεζικής».

Ο Σπύρος Ρέτζεκας, Group Deputy CEO του ομίλου Qualco, δήλωσε ότι: «Καθώς η ισλαμική τραπεζική εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι καινοτόμες τράπεζες επενδύουν σε ψηφιακές λύσεις για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο. Η συνεργασία μας με την ADIB αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς οι έξυπνες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τον ρόλο των ισλαμικών τραπεζών ως πρωτοπόρων στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Σημειώνεται ότι ισλαμική τραπεζική (Islamic finance) είναι το σύνολο των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων που διεκπεραιώνονται με βάση τον Ισλαμικό νόμο ή «Σαρία». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Ο αλ Ζουμπάιντι διέφυγε στο Αμπού Ντάμπι, ένταση Ριάντ και ΗΑΕ

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών της νότιας Υεμένης, Αϊνταρούς αλ Ζουμπάιντι, έφυγε στο Αμπού Ντάμπι με φερόμενη βοήθεια των ΗΑΕ, εντείνοντας την κρίση μεταξύ Ριάντ και Εμιράτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του σαουδαραβικού συνασπισμού.
Θωρακισμένα οχήματα Υεμένης
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Ειρηνική επιχείρηση για ανάκτηση στρατιωτικών βάσεων στη Χαντραμούτ

Ο κυβερνήτης της Χαντραμούτ στην Υεμένη ανακοίνωσε επιχείρηση για επαναφορά του ελέγχου σε στρατιωτικές βάσεις, μετά την προέλαση αυτονομιστών που στηρίζονται από τα ΗΑΕ, εν μέσω κλιμάκωσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτων.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπαλότητα ΗΑΕ - Σαουδικής Αραβίας βγαίνει ξανά στο προσκήνιο

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία, πρώην συμμάχους, εκδηλώνεται πλέον ανοιχτά στην Υεμένη, ενισχυόμενη από φήμες διαφωνίας μεταξύ MbS και MbZ και συγκρούσεις συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ριάντ αναμένει από το Αμπού Ντάμπι απόσυρση στήριξης στους αυτονομιστές

Η Σαουδική Αραβία καλωσορίζει την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΑΕ από την Υεμένη, αλλά τόνισε ότι το σημαντικό είναι να σταματήσουν τη στήριξη στους αυτονομιστές, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση.