ΓΔ: 1802.34 -1.42% Τζίρος: 252.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Vergina_beer
Μπύρα Βεργίνα. Πηγή: www.verginabeer.com.

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και νέες επενδύσεις

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών για το 2024, φτάνοντας τα 31,42 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA παρουσίασε άνοδο, αγγίζοντας τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών το 2024, ο οποίος ανήλθε σε 31,42 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το EBITDA αυξήθηκε, φτάνοντας τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του ευρύτερου επενδυτικού της προγράμματος ύψους 15,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024-2025, η εταιρεία ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία το δεύτερο ζυθοποιείο της, ενώ προχωρά σε εκσυγχρονισμό της παραγωγής με νέες γραμμές εμφιάλωσης και ρομποτικά συστήματα logistics με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία ενός εργοστασίου κυτιοποιίας στην Ροδόπη, με επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία περισσότερων από 100 νέων θέσεων εργασίας. Αυτή η επένδυση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών, θα καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας σε συσκευασία, θα εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά και θα ενισχύσει τις εξαγωγικές δραστηριότητες στα Βαλκάνια. Το νέο εργοστάσιο, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα 500 εκατομμύρια αλουμινένια κουτιά ετησίως - με επεκτεινόμενη παραγωγική δυνατότητα 1 δισ. ετησίως - αποτελεί στρατηγική κίνηση που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιομηχανία, προσφέροντας λύσεις υψηλής τεχνολογίας και ανταγωνιστικότητας.

Σε συνέχεια της κατακόρυφης αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας που επιφέρουν οι εν λόγω επενδύσεις, η εταιρεία θέτει ως στρατηγική προτεραιότητα την αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας σε διεθνές επίπεδο. Η ZΜΘ ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με είσοδο σε νέες αγορές (Ρουμανία, Βουλγαρία), υλοποιώντας αύξηση εξαγωγών κατά 15% και στρατηγικές συνεργασίες με διανομείς σε 12 χώρες.

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, με νέες προϊοντικές προσθήκες στην κατηγορία των υγιεινών ροφημάτων υπό το brand «tuvunu», όπως επιτραπέζιο νερό και σόδα με λεμόνι, καθώς και νέους κωδικούς μπύρας «Βεργίνα».

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. συμβάλει ουσιαστικά και στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας, υποστηρίζει 500 αγρότες και καλλιεργεί 30.000 στρέμματα ετησίως, ενώ έχει καταβάλει 51,7 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και εισφορές την τελευταία πενταετία, με αναμενόμενο ποσό 67,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2025-2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Papoutsanis-Factory
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Το ΑΡΚΑΔΙ έδωσε ισχυρή ώθηση στα μεγέθη α' τριμήνου

Άλμα 91% στις πωλήσεις προϊόντων οικιακής φροντίδας με την εξαγορά της ΑΡΚΑΔΙ. Τα παραδοσιακά προϊόντα προσωπικής περιποίησης κερδίζουν θέσεις στα σούπερ μάρκετ. Το 61% των πωλήσεων από εξαγωγές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της Λάρισας για την ALFA WOOD GROUP

Η επένδυση στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρισα, αφορά την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων, εγκατάσταση υπερσύγχρονου εξοπλισμού παραγωγής καθώς και αποθηκευτικών χώρων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Να υπάρξει αναπτυξιακό σχέδιο για την περιφέρεια της χώρας

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός Ορεινού Ταμείου για τη στήριξη στις ορεινές περιοχές και έκανε λόγο για στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων στην επαρχία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική «επιστροφή« της Famar με νέους μετόχους και σχέδιο ανάπτυξης

Η ιστορική βιομηχανία φαρμάκων επιδιώκει νέο ξεκίνημα. Πέρασε από χίλια κύματα αλλά κατάφερε να διασωθεί. Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και βελτιωμένη κερδοφορία το 2021.