ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Aktor

Μη δεσμευτική προσφορά από την Aktor για την Ακτωρ Παραχωρήσεις

Η Προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς).

Σε απάντηση του από 10.03.2025 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι έγινε αποδέκτης μη δεσμευτικής προσφοράς (η «Προσφορά») της εταιρείας με την επωνυμία «Ακtor Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Τεχνικών και Ενεργειακών Έργων», και τον διακριτικό τίτλο «Aktor Όμιλος Εταιρειών» («Aktor”), για την πιθανή απόκτηση της εξ΄ ολοκλήρου θυγατρικής της Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία Στόχος»).

Η Προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς, όπως και τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια εταιρικά όργανα και τις εποπτικές αρχές).

Επισημαίνεται περαιτέρω, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να παραχωρήσει στην Aktor περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30.04.2025, κατά την διάρκεια της οποίας τα μέρη θα διαπραγματευτούν τα έγγραφα της συναλλαγής και η Aktor θα διεξάγει τον απαιτούμενο έλεγχο σε σχέση με την Εταιρεία Στόχο.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την συγκεκριμένη συναλλαγή.

Η εν λόγω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλική Λαζαράκου, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σκαλώνει (;) μεγάλο deal, σε σοκ η κοσμική Αθήνα και κοσμοσυρροή στην ΕΚ

Η κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε σοκ η κοσμική και επιχειρηματική ελίτ, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ και οι Patriot, η βεντέτα Μητσοτάκη - Σαμαρά, το πικρό παράπονο στο Μ. Λαζαρίδη και οι παραβιάσεις.
Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η πολιτική σταθερότητα προσελκύει επενδύσεις και κεφάλαια

Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε στο Συμπόσιο για τα 35 χρόνια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τη σημασία της προστασίας της εμπιστοσύνης και της στρατηγικής λειτουργίας θεσμών για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
χαρτονομίσματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 47.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε συνολικά πρόστιμα 47.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων 30.000 ευρώ στην Πειραιώς Asset Management για παραβάσεις σε θέματα διαχείρισης κινδύνου ρευστότητας σύμφωνα με οδηγίες ESMA και σχετική εγκύκλιο.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ωρα εγκαινίων για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

Επειτα από 13 χρόνια περιπετειών, η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά φτάνει στη μεγάλη μέρα των εγκαινίων. Η συνολική επένδυση για το μετρό Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.