ΓΔ: 2686.98 0.26% Τζίρος: 35.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:38
Terna Energy
Φωτο: Terna Energy, a Masdar company

Νέα επένδυση στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας από την Τέρνα Ενεργειακή

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, καθώς και το σύνολο των εργασιών σύνδεσής του με το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός νέου υποσταθμού 33/110 kV.

Μια νέα σημαντική επένδυση προωθεί στη Βουλγαρία ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. 

Πρόκειται για επένδυση, η οποία αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ονομαστικής ισχύος 130 MW, στην περιοχή Βρατίτσα, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (υπό την ιδιοκτησία της Masdar) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ, ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, καθώς και το σύνολο των εργασιών σύνδεσής του με το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός νέου υποσταθμού 33/110 kV. 

Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα διασυνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας περί τα τέλη του 2026. 

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ενισχύει την παρουσία της στη Βουλγαρία, όπου ήδη λειτουργεί δύο αιολικά πάρκα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 30 MW. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικοί εργάτες εργοτάξιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ για να γίνει η Ελλάδα κόμβος διεθνών μεταφορών

Με το mega project Sea2Sea, θα δημιουργηθεί μια σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τον αναπτυξιακό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας δημιουργώντας έναν νέο σημαντικό εμπορευματικό διάδρομο στην Ευρώπη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για φωτιά από όχημα που εξαπλώθηκε σε δάσος στην Καβάλα

Συνελήφθησαν ένας 39χρονος και μια 37χρονη Βούλγαροι για πυρκαγιά σε περιοχή του Παγγαίου, όταν φωτιά σε όχημα εξαπλώθηκε σε δάσος. Μέχρι 25 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί 738 πρόστιμα και έγιναν 313 συλλήψεις για εμπρησμούς.
Σκάκι σε κύμα
ΔΙΕΘΝΗ

Σόφια: Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκακιού Rapid & Blitz στις 29-30 Αυγούστου

Η Σόφια θα φιλοξενήσει στις 29-30 Αυγούστου το Ανοιχτό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκακιού Rapid και Blitz 2026, με συνολικά έπαθλα 60.000 ευρώ. Θα υπάρξουν ξεχωριστά βραβεία για γυναίκες, νέους, βετεράνους και Βαλκάνιους παίκτες.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έως 180 εκατ. ευρώ επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρείες της Βουλγαρίας

Έως 180 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε βουλγαρικές καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του JEREMIE, μετά την έγκριση αναθεωρημένων συμφωνιών με το EIF, ενισχύοντας το οικοσύστημα καινοτομίας και επαναεπενδύοντας σημαντικά ποσά.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εγρήγορση η Αθήνα μετά τις ιρανικές απειλές για επιθέσεις σε Κύπρο, Βουλγαρία

Εγρήγορση στην Αθήνα μετά τις ιρανικές απειλές για πλήγματα σε αμερικανικούς στόχους στη ΝΑ Ευρώπη. Εξετάζεται η μεταφορά Patriot στη Σούδα. Ανοιχτή να παράσχει εκ νέου προστασία στη Σόφια η Αθήνα. Τι γίνεται με την Κύπρο.