ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φώτο: Quality & Reliability

Quality & Reliability: Εξαγορά του 60% της SysteCom, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας Quality & Reliability ΑΕ εισέρχεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με την υπογραφή νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με την Ευτυχία Φιλιπάκη, μοναδική μέτοχο της ανώνυμης εταιρείας SysteCom AE, αποκτώντας το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας Quality & Reliability ΑΕ εισέρχεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με την υπογραφή νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με την Ευτυχία Φιλιπάκη, μοναδική μέτοχο της ανώνυμης εταιρείας SysteCom AE, αποκτώντας το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η αξία της συναλλαγής, η οποία ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από τα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει τον Ιούλιο του 2024. Σύμφωνα με τη νομικά δεσμευτική συμφωνία, η «SYSTECOM A.E», η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της πληροφορικής, θα καταστεί 100% θυγατρική της Εταιρείας QnR, σε βάθος τριετίας και ειδικότερα, η Εταιρεία αποκτά άμεσα το 60% της «SYSTECOM A.E» και εντός τριών ετών το υπόλοιπο 40%.

H SysteCom ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, προσφέροντας υλοποίηση ψηφιακών υποδομών πληροφορικής και λύσεις και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. Σήμερα, η SysteCom είναι μια καταξιωμένη, ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, που προσφέρει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε Enterprise πελάτες, όπως τράπεζες, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, δημόσιο κ.α. Για το 2024, η εταιρεία συνέχισε την ανοδική της πορεία και ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να ξεπεράσει τα 3.000.000 ευρώ, το EBIDTA θα ανέλθει στα 330.000 ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 310.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας, τη θέση του Chief Operations Director, στον τομέα του Cybersecurity τμήματος της SysteCom αναλαμβάνει ο Νικόλαος Νισκόπουλος, με καθήκοντα εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών, από την 1η Φεβρουαρίου 2025. Στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις κορυφαίων εταιρειών κυβερνοασφάλειας, διαθέτει βαθιά γνώση και δεξιότητες που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία στις επιχειρησιακές λειτουργίες της SysteCom.

Ο Δρ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της QnR, σχολίασε: «Η εξαγορά της SysteCom AE αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου η Quality & Reliability να επεκταθεί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ο οποίος είναι υψίστης σημασίας στο σημερινό ψηφιακό τοπίο. Η επένδυση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου μας και των μετόχων, για τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και την ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά του Cybersecurity, σε μια εποχή όπου οι απειλές στον κυβερνοχώρο γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Τα βραβεία που διαχρονικά έχει λάβει η SysteCom, είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης από την αγορά και αποδεικνύουν την αφοσίωσή της στη διαφύλαξη ευαίσθητων πληροφοριών και συστημάτων και την τεχνογνωσία της στον αποτελεσματικό έλεγχο των εξελισσόμενων κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Οικοδομούν εμπιστοσύνη με το δίκτυο πελατών και συνεργατών μας, αναδεικνύοντας την Quality & Reliability ως μια αξιόπιστη και ικανή οντότητα και στον τομέα της προστασίας δεδομένων».

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της SysteCom δήλωσε: «Η ένταξη της SysteCom AE στον Όμιλο της Quality & Reliability αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας και μια ευκαιρία να εξελίξουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Με την υποστήριξη της QnR, θα ενισχύσουμε την ικανότητά μας να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες προστασίας του ψηφιακού κόσμου. Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει με τους πελάτες και συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια και θα μας δώσει τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες αγορές, προωθώντας την ασφάλεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία ως πυλώνες της λειτουργίας μας. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη συνεργασία, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του Ομίλου QnR, με στόχο να παρέχουμε κορυφαίες λύσεις και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας που προάγουν την προστασία των πληροφοριών και των ψηφιακών υποδομών των πελατών μας».

Σε ανοδική πορεία η Q&R

Με την εξαγορά της SYSTECOM A.E., η QnR εξελίσσεται σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο Όμιλο εταιριών πληροφορικής και τεχνολογίας, με σημαντική παρουσία στην αγορά. Ψήφο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της εταιρίας αποτελεί και η πρόσφατη αύξηση της συμμετοχής των θεσμικών επενδυτών στη μετοχικής της σύνθεση στο 11%, σημειώνει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της.

Έχοντας ανεκτέλεστο έργων που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026, η Q&R έχει εξαγγείλει ένα πλάνο ανάπτυξης που θα προέλθει μέσω εξαγορών στοχεύοντας να διευρύνει το αποτύπωμά της εντός και εκτός συνόρων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το 2023 η Q&R κατέγραψε πωλήσεις 10,3 εκατ. ευρώ από 6,4 εκατ. ευρώ το 2022, κέρδη EBITDA 1,85 εκατ ευρώ από 1,02 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 632.000 ευρώ έναντι οριακού θετικού αποτελέσματος το 2022 και εκτιμάται ότι η αναπτυξιακή πορεία συνεχίστηκε και την χρονιά που μας πέρασε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Σοβαρή επίθεση δέχθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, αλλά η κατάσταση ελέγχεται, δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα, σύμφωνα με το Interfax.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες ΕΕ για ανήλικους στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει αύριο το «EU KIDS ACT» με αυστηρούς κανόνες για ανηλίκους στα κοινωνικά δίκτυα: όχι πρόσβαση κάτω των 13, μόνο γονικός έλεγχος έως 15, ασφαλής σχεδιασμός έως 18 και ευθύνη στις πλατφόρμες.
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΚΕΤΑ και Lockheed Martin για εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια

Το ΕΚΕΤΑ και η Lockheed Martin συνεργάζονται για την εκπαίδευση τεχνικών και στρατιωτικών σε κυβερνοασφάλεια, με πιθανή μελλοντική επέκταση στην ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών, μέσω μνημονίου που υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startups στην Ελλάδα: Προγράμματα για χρηματοδότηση, mentoring και εξωστρέφεια

Η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας παραμένει προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες και το οικοσύστημα, με πρωτοβουλίες όπως το egg της Eurobank να στηρίζουν startups και ερευνητικές ομάδες, προσφέροντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.