ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

tbibank: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη για το α' εξάμηνο του 2024

Οι μέτοχοι της τράπεζας αποφάσισαν να κεφαλαιοποιήσουν τα καθαρά κέρδη του α' εξαμήνου του 2024 για να υποστηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η tbibank αναθεώρησε τα καθαρά κέρδη για το α' εξάμηνο του 2024 έπειτα από τον έλεγχο των ενδιάμεσων οικονομικών στοιχείων από τους ορκωτούς ελεγκτές - στα 24,4 εκ. ευρώ (κατά 1,2 εκ. ευρώ υψηλότερο από την αρχική ανακοίνωση). Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτό, καταγράφεται αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, οι μέτοχοι της τράπεζας αποφάσισαν να κεφαλαιοποιήσουν τα καθαρά κέρδη του α' εξαμήνου του 2024 για να υποστηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των κύριων προϊόντων – του tbibankapp και της κάρτας neon.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, οι μέτοχοι είχαν λάβει την απόφαση να κεφαλαιοποιήσουν και πάλι το σύνολο των κερδών του 2023.

«Η συνεχής στήριξη των μετόχων μας συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, επιτρέποντας μας να επενδύουμε τόσο στα υφιστάμενα, όσο και σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή των πελατών μας ευκολότερη», δηλώνει ο PetrBaron, CEO της tbifs.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: 0,67€ μέρισμα και 244 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενισχύσει φέτος τον κρατικό προϋπολογισμό με 244 εκατ. ευρώ, καθώς τα καθαρά της κέρδη για το 2025 σημείωσαν σημαντική αύξηση, φτάνοντας τα 257,7 εκατ. ευρώ από 82,9 εκατ. το 2024.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά του Γενικού Δείκτη με τραπεζικό sell-off στον απόηχο της Μέσης Ανατολής

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, λόγω αρνητικού κλίματος σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές κατά 5,10%, ενώ ενισχύονται δολάριο, χρυσός και πετρέλαιο.
Κτήριο σύγχρονης τράπεζας
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες: Από υπερθέρμανση τον Ιανουάριο, σε προσγείωση τον Φεβρουάριο

Σε φάση διόρθωσης οι τραπεζικές μετοχές με απώλειες άνω του 7% τον Φεβρουάριο, με την απόφαση του Αρείου Πάγου να λειτουργεί κομβικά στην αλλαγή του κλίματος. Αύριο ξεκινούν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του 2025.
Κατάστημα CrediaBank πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Crediabank: Έκτακτη Γ.Σ. για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 300 εκατ.

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της Crediabank με βασικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 16 Μαρτίου για την άντληση κεφαλαίων έως 300 εκατ. ευρώ.