ΓΔ: 2035.21 -1.46% Τζίρος: 373.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Intrum: Χωρίς επίπτωση για τη λειτουργία στην Ελλάδα οι κινήσεις σε ΗΠΑ

Ο όμιλος σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η αναδιάρθρωση χρέους στις ΗΠΑ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει προγραμματίσει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Όμιλο Intrum η υλοποίηση του σχεδιασμού για κεφαλαιακή ενίσχυση και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων του ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία του οργανισμού, να βελτιωθεί η ρευστότητα και να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει επιτευχθεί η συμφωνία με ποσοστό άνω του 90% των πιστωτών και άνω του 73% των ομολογιούχων του Ομίλου, οι οποίοι στηρίζουν τη διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης και το τρέχον στάδιο περιλαμβάνει την υπαγωγή στο Chapter 11, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Πρόκειται για τεχνικό εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά σε ανάλογες διαδικασίες και είναι ασφαλής και γρήγορος τρόπος ολοκλήρωσής τους. Δεν έχει δε επιπτώσεις στη τη λειτουργία του Ομίλου και των θυγατρικών του, η οποία συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα.

Σημειώνεται ότι για κάθε βήμα της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του Ομίλου παραμένουν ενήμερες οι ελληνικές εποπτικές αρχές.

Η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναχρηματοδότησης του Ομίλου δεν επηρεάζει τη δραστηριότητά του – και τη δραστηριότητα της Intrum στην Ελλάδα, η οποία καταγράφει σταθερά υψηλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Intrum στην Ελλάδα για τη χρήση 2023 ανήλθε σε 223 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προσφέρει βιώσιμες λύσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ σε ποσοστό άνω του 90% των υποθέσεων εφαρμόζονται συναινετικές λύσεις.

Στη διαδικασία ρύθμισης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, στην πολυπληθέστερη κατηγορία ρυθμίσεων (οφειλές άνω 250,000 ευρώ, η εγκρισιμότητα ανέρχεται σε >80%.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα διασφαλίζει ασφαλή πλου του στολίσκου Γάζας στα νερά της

Η Ελλάδα διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση σκαφών του διεθνούς στολίσκου προς τη Γάζα που βρίσκονται στα χωρικά της ύδατα, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ το Ισραήλ έχει ενημερωθεί για τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο Συρίας στις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας τη σημασία προστασίας μειονοτήτων και χριστιανικών πληθυσμών, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, νέα ημερομηνία αναζητείται

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω υποχρεώσεων του Τούρκου Προέδρου σε διεθνή συνάντηση. Αναζητείται νέα ημερομηνία στη Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.